Barackpálinka és Borfesztivált rendeznek Kecskeméten

AC News 2018.06.13. AC News

Barackpálinka és Borfesztivált rendeznek Kecskeméten

Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek a szervezők a jövő héten a harmadik Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál hat napjára a város történelmi főterén.

   

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg.  Kiemelte: a június 18. és 24. között zajló rendezvénysorozat megszervezésének vezérmotívuma az volt, hogy minél több kecskeméti vagy a városhoz köthető művészt hívjanak meg, fellépési lehetőséget biztosítva számukra.
Így a fesztivál keretében egy-egy estén a nagyszínpadra lép Szabó Balázs Bandája, a Bohém Ragtime Jazz Band és Kocsis Tibor is. A Múzeumok éjszakáján születésnapi koncerttel ünnepel az idén harmincéves Csík Zenekar. Az est vendég előadója a Quimby frontembere, Kiss Tibor lesz. A magyar nóta kedvelőinek a szervezők Fejős Jenő, a város ezüstkoszorús nótaénekesének fellépésével készülnek. Ezen kívül az érdeklődők a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadását is élvezhetik egy-egy este. A fesztivál kisszínpadán a feltörekvő kecskeméti együttesek, zenekarok kapnak helyet.
A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretében hirdetik majd ki a Kecskemét Város Bora és Bács-Kiskun Megye Bora címeket, de szerveznek a fesztiválhoz kapcsolódó szakmai konferenciát, valamint borrendi találkozót és felvonulást is. 
A szervezők a hat nap alatt a gyermekes családoknak játéksarokkal, meseszínpaddal, báb- és utcaszínházi előadásokkal, hangszer- és táncbemutatóval, valamint bűvészműsorral készülnek. A gasztronómia iránt érdeklődők pedig a több mint hetven kiállítót felvonultató pálinka és borutca, kézműves sörkert és a gasztro tér kínálatából válogathatnak. A programokról bővebben a www.hirosagora.hu oldalon lehet tájékozódni.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)