Gulyás: Az értelmiség mindig a nemzeti érdek érvényesülésén dolgozik

Eleméry Máté 2018.06.12. Itthon

Gulyás: Az értelmiség mindig a nemzeti érdek érvényesülésén dolgozik

Az értelmiség mindig egy közösség része, a nemzeti elit alkotója; a nemzet kultúráját műveli, a nemzeti érdek érvényesülésén dolgozik - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten.

hbs(400x300)

    Gulyás Gergely a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén mondott köszöntőt, amelyben azt hangoztatta, hogy az értelmiségnek vállalnia kell a vezetést a saját területén, értenie kell, merre megy a világ.

    A miniszter úgy vélekedett, hogy valaki azért lesz az egyetemi hallgatói státusza mellett egy szakkollégium diákja is, hogy jóból jobbá váljon az általa választott hivatásban, befusson egy pályát, hasznára legyen családjának, szűkebb és tágabb közösségének. 

    A végzettek ideje most kezdődik igazán; komoly tudást gyűjtöttek, és eljött a pillanat, hogy ezt a gyakorlatban is működni lássák - tette hozzá.

    Gulyás Gergely arra biztatta a jelenlévőket, hogy vállalják a lehető legnagyobb szerepet a közéletben, akkor is, ha nem hivatásszerűen vesznek benne részt.

    Tájékozódjanak, alakítsanak ki önálló véleményt, legyen álláspontjuk a Magyarországon és a világban zajló folyamatokról  - mondta.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)