1 éve hunyt el Som Lajos – A zenész édesanyja, Margit néni: „A bánatom nem enyhül!”

Soltész Mónika 2018.10.31. Rivalda

1 éve hunyt el Som Lajos – A zenész édesanyja, Margit néni: „A bánatom nem enyhül!”

Egy édesanya életében a legnagyobb tragédia, amikor elveszíti gyermekét. Som Lajos édesanyjának, Margit néninek mindezzel kétszer is meg kellett birkóznia, hiszen lányát és fiát, a Piramis legendás zenészét is elveszítette. Som Lajos éppen egy évvel ezelőtt, október 30-án hunyta le örökre a szemét. Édesanyja az AcNews-nak elárulta, nem múlik a fájdalma, ami most az évforduló kapcsán csak erősödött.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Egy évvel ezelőtt, október 30-án, hosszan tartó betegség után hunyt el 70 éves korában Som Lajos. Zenésztársait, családtagjait, de főképp édesanyját rázta meg a tragédia, aki máig nem tudta elfogadni és feldolgozni, hogy imádott fia, nincs többé. Lapunk a Piramis együttes frontembere halálának egy éves évfordulója kapcsán kereste meg a nyolcvannyolc éves Margit nénit, aki elmondta, fiával kapcsolatban a múltról nem beszél többé. Szívében őrzi gyermeke emlékét, akit a sors nem kímélt, hiszen lányát és férjét is elveszítette már, ezért különösen nehéz a Halottak napja körüli időszak számára.

„Megbeszéltük már korábban a családdal, hogy a jövőben nem szeretnénk nyilatkozni a fiamról. Annyi minden jelent meg Lalikámról, de nem is tudok semmit sem mondani” – kezdte lapunknak az idős asszony.

„Tegnap volt az egy éves évfordulója a halálának, meggyújtottam a mécseseket, így emlékezve rá, de az eső miatt csak ma tudtam elmenni a temetőbe” – mondta szomorúan Margit néni, aki még mindig gyászolja fiát.

„A bánatom ennyi idő elteltével sem enyhül, talán soha nem is fog elmúlni. Nyolcvannyolcéves vagyok, és igen beteges. Még el tudom magamat látni, nem szorulok segítségre, a saját otthonomban élek, az unokám, Lali és Bea gyermeke gyakorta jár hozzám. A lányomat, a férjemet is elveszítettem, nem könnyű nekem. Jól eső érzéssel tölt el, hogy a fiam barátai máig érdeklődnek a hogylétem felől. Élni akarok, ehhez pedig erős akarat szükséges. A család törődik velem, de mégis egyedül vagyok. Bele kell nyugodnom, mert a sors ezt mérte ki rám. Mint minden szeretteit elveszítő ember, nekem is fontos a Halottak napja. De ma már csak rövid látogatást teszek a temetőbe, ahol a férjem, a lányom és most már a fiam is nyugszik” – zárta a beszélgetést a zenész édesanyja.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)