A 100 Folk Celsius Heilig Gáborral folytatja tovább – „Jobb lett volna, ha nincs rám szükség!”

Soltész Mónika 2018.10.02. Rivalda

A 100 Folk Celsius Heilig Gáborral folytatja tovább – „Jobb lett volna, ha nincs rám szükség!”

Orbán Józsi, a 100 Folk Celsius zenekar tagja idén júliusban, súlyos betegség következtében hunyt el. Az élet azonban egy ilyen tragédia után sem állhat meg, így a zenekar úgy döntött: tovább folytatja az utat, amin több mint negyven évvel ezelőtt indultak el. Az AcNews megtudta, hogy Heilig Gábor lép a zenész helyére, aki lapunknak mesélt a részletekről is.
 

hbs(400x300)

Több, mint négy évtizeddel ezelőtt alakult meg a 100 Folk Celsius zenekar, melynek oszlopos tagja volt Orbán József is. Tavaly ősszel, miután kiderült a súlyos betegsége, az együttes átmenetileg Heilig Gábor segítségét kérte zenésztársuk felépüléséig. Hiába bíztak abban, hogy a közös munka ezúttal csak néhány hónapra szól, sajnos minden másképp alakult. A zenekar vezetője, Littvay Imre most már hivatalosan is bejelentette, hogy kivel folytatják tovább a jövőben.

„Az élet megy tovább, és szerintünk Józsi sem szeretné, ha minden elveszne, aminek felépítésében oly nagy része volt. Most egy régi jó barát, Heilig Gábor csatlakozott újra hozzánk, hogy együtt próbáljuk a hiányt elviselhetővé tenni. Ezentúl a koncertjeinkkel rá is emlékezünk” – mondta Littvay Imre az MTI-nek.

Lapunk megkereste Heilig Gábort, aki nem tudott önfeledt boldogsággal mesélni a történtekről, mivel csakúgy, mint társai, ő is egy jó barátot veszített el Orbán Józsi személyében.

„Több, mint tíz évet játszottam a zenekarral, amikor az együttműködésünk megszűnt, a barátságunk ugyanúgy megmaradt” – kezdte lapunknak Heilig Gábor, aki azt is elárulta, a nyolcvanas évek végén hogyan került kapcsolatba a 100 Folk Celsius-al.

„Az akkori basszusgitáros, szövegíró-énekes Torontáli István sajnos meghalt. Mindez már harminc évvel ezelőtt volt. Az együtt töltött tíz esztendő alatt nagyon jól éreztem magam, ezért maradt meg a későbbiekben is a jó kapcsolatunk. Éppen ezért, amikor tavaly szeptemberben bajba került a zenekar Orbán Józsi betegsége miatt, nem volt kérdés, magától adódott, hogy hozzám fordultak, hogy tudnék-e segíteni. Épp egy hosszú turnéra készült a zenekar az Omega együttessel közösen, én pedig a világ legtermészetesebb dolgának vettem, ha szükség van rám, minden további nélkül megyek. Helyettesítésről volt szó, mert mindvégig reménykedtünk abban, hogy Józsi felépül, ami sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna” – mondta szomorúan a zenész.

„Ízléstelen lett volna, ha már akkor hivatalossá tesszük a jelenlétemet. Közösen összeültünk, mindent megbeszéltünk, és úgy döntöttük, folytatja a zenekar az én személyemmel kiegészítve, ám ezúttal egy sajnálatos esemény következményeként. Jobb lett volna, ha nincs rám szükség, mert Józsit mindenki szerette, ő egy nagyon jó ember volt. A zenekar a temetés után több mint egy hónap gyászszünetet tartott, ám a továbbiakban minden ugyanúgy működik, mint korábban, csak velem” – zárta a beszélgetést Heilig Gábor.

 

Orbán Józsi 2018. augusztus 9-ei búcsúztatóján megtörten vettek részt a zenekar tagjai.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)