Beleznay Endre: Félek, hogy előbb-utóbb meg fogom unni!

Soltész Mónika 2018.10.05. Rivalda

Beleznay Endre: Félek, hogy előbb-utóbb meg fogom unni!

Beleznay Endre nem először fogadta meg, hogy a nyarat a pihenésnek szenteli, nem pedig a munkának. Ez azonban az idén sem jött össze, hiszen sorra találják meg a főszerepek. Emellett forgat, illetve a Dunakanyar Rádióban saját műsorát vezeti... Sosem unatkozik, ám egy dologtól rettentően tart, hogy előbb-utóbb megunja a színházat.
 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

„Eredetileg úgy terveztem, hogy idén munka nélkül töltöm a nyarat. Persze ez nem jött össze, hiszen majdnem végig dolgoztam. A miniszter félrelép című előadásunknak olyan sikere van, hogy nyáron is játszottuk, igaz, nem olyan rendszerességgel, mint évközben. Elkezdtük az új évad próbáit, és már most nagyon fáradt vagyok, várom a szünetet. Bevallom, elgondolkodtam már, hogy meddig fogom ezt így bírni. Bár lehet, hogy a valaha legtöbb bemutatóm egy éven belül, idén lesz. Nehéz lenne megmondani, egyszerre mennyi darabban játszom” – mondta a színész, aki egy kis időt mégis szakított a pihenésre.

„Apósomék nagyon jó helyen laknak, ha oda megyünk, az számunkra szinte felér egy nyaralással. Ha pedig vidéken dolgoztam, mint például a Pécsi Szabadtéri Színpadon, ahol most kilenc napot töltöttem el, próbáltam a munka mellett a pihenésre is koncentrálni, és különböző programokat szervezni. Idén Kisteleken volt a MOSZT, a Magánszínházak Országos Színházi Találkozója. Három napot töltöttem ott, a hotel pedig, ahol laktam, közvetlen összeköttetésben van a fürdővel, ott is ki tudtam kapcsolódni. De ilyen vidéki utazások évközben is jó számmal akadnak” – tette hozzá Endre, aki nem tagadja, jó logisztika kell ahhoz, hogy össze tudja hangolni a színházat, a televíziót és a rádiózást.

„A jó szervezés a lényeg. A forgatásokat igyekszünk minél kevesebb idő alatt megoldani, melyeket még egyéb munkálatok követnek. Ilyen például a szerkesztés, amit jómagam csinálok. A Dunakanyar Rádióban a műsorommal is igyekszünk előre dolgozni, és akár egy nap alatt több adást felvenni. Az embernek mérlegelni kell, mi az, ami belefér, mi az, ami még megéri. A jelenlegi szerepeim közül is párat lemondhatnék, de nem szükséges, mert összeegyeztethető a három tevékenységem” – mondta a Dunakanyar Rádió műsorvezetője.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)