Benkő László: "A barátokkal fizetjük Orbán Józsi temetését!"

2018.07.31. Rivalda

Benkő László: "A barátokkal fizetjük Orbán Józsi temetését!"

Benkő László volt az egyik utolsó látogatója Orbán Józsinak. A 100 Folk Celsius énekese tegnap hajnalban hunyta le örökre két szemét. Előtte néhány nappal vitték be a kórházba a barátai. A testvéreit és a szüleit is évekkel ezelőtt elveszítette, így a barátok állják majd a művész temetésének költségeit. Az Omega frontembere szívszorítóan mesélt az utolsó találkozásukról.

hbs(400x300)

Ha valaki meghallja Orbán Józsi nevét, máris megjelenik előtte az örökké mosolygó, dús, fekete hajú, ereje teljében lévő énekes. Sikeres és szép életet élt, ám az utolsó évében legyengült, miután súlyosan megbetegedett. Eleinte küzdött és hitt a gyógyulásban, ám folyamatosan feladta a reményt.

A kemoterápiától kihullott a haja, a betegségtől pedig legyengült és beesett az arca. A barátai biztatták, és biztosították a feltétel nélküli támogatásukról, szeretetükről. Az egyik legjobb barátja Benkő László, az Omega billentyűse volt. Ha valaki, ő igazán megértette, hogy mi játszódhat le Józsi lelkében, hiszen maga is megküzdött a rettegett kórral. Igaz, úgy tűnik, ő sikerrel.
"Józsi az utolsó hónapokban alig evett. Próbáltunk rá hatni, hogy össze kell szednie magát, de láttuk rajta, hogy fogy az ereje. A barátokkal vittük be a kórházba. Én három nappal ezelőtt találkoztam vele utoljára. Soha nem felejtem azt a látványt, ami akkor fogadott. Józsi ott feküdt az ágyán magatehetetlenül. Alig, vagy inkább sehogy sem lehetett vele kommunikálni. Az volt a benyomásom, hogy megismert, vagyis észrevette, hogy ott vagyok és beszélek hozzá, de válaszolni nem tudott. Ő, aki mindig örömmel fogadott mindenkit, és sosem hagyott volna ki egy-két jó poént. Arra gondoltam, azért imádkoztunk a barátokkal, hogy Józsi ne szenvedjen tovább!" - mesélte Benkő az AcNewsnak. Csak azért nem tudott bemenni a hétfőn elhunyt barátjához vasárnap este, mert éppen Németországba szólította a kötelessége.
"Józsit sokan szerettük. Természetesnek tartom, hogy a barátokkal közösen álljuk a temetése költségeit" – fejezte be a zenész, utalva arra, hogy a 100 Folk Celsius frontembere évekkel ezelőtt elveszítette a testvéreit és a szüleit is.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)