Csak halála után tudott megbocsátani apjának Klapka György kitagadott fia

AC News 2018.11.01. Rivalda

Csak halála után tudott megbocsátani apjának Klapka György kitagadott fia

Már nem neheztel ifj. Klapka György és a temetőbe is ellátogat, hogy virágot tegyen apja, a tavaly év elején elhunyt Aranyember sírjára. Noha az üzletember soha nem ismerte el gyermekeként elsőszülött fiát, a halála előtt pedig még az örökségből is kitagadta, Gyuri már nem akar haraggal a szívében élni.

hbs(400x300)

Apjával való kapcsolata egész gyerekkorára rányomta a bélyegét, de mint mondja, ez is hozzátett ahhoz, hogy ma az legyen, aki. Klapka György legidősebb gyermeke, Gyuri csak az üzletember halála után tudta feldolgozni a régi traumákat.

"Sokáig haragudtam rá, az eddigi életem nagyobb része vagy azzal telt, hogy próbáltam neki megfelelni és a szeretetét kivívni vagy gyűlöltem. Szerencsére nem vagyok egy haragtartó típus, így az utóbbi években már rá sem tudtam haragudni, pedig bőven volt a számláján" - nyilatkozta az AcNewsnak a legidősebb Klapka-gyerek, Gyuri, majd hozzátette: igaz, az utóbbi pár esztendőben már csak telefonon tartották a kapcsolatot. Apja haláláról is SMS-ben értesült.

"Komolyan meglepődtem, hogy mennyire fáj. Rengeteg csalódást okozott, így amennyire csak lehetett, kizártam az életemből, de amikor kiderült, hogy nincs többé, teljesen összeroskadtam. Valahogy mindig úgy gondoltunk rá, hogy örökké fog élni" - emlékezett vissza. Szomorú, amiért életében nem sikerült kibékülniük, de úgy érzi, bármit tehetett volna, nem sok esély volt rá.

"A lelki dolgokra valahogy sosem volt nyitott, soha nem sikerült igazi apa-fia kapcsolatot kialakítanom vele. 26 éves voltam, amikor Düsseldorfba mentem utána, csak azért hogy megöleljen az öreg. Nem ölelt meg. Még aznap hazautaztam" - mesélte. Apjával egyedül a kilencvenes években volt jóban, amikor együtt üzemeltették az autós telepet. A legtöbb ügylet Gyuri nevén futott, ami miatt nem egyszer került nehéz helyzetbe.

"Az aranybizniszbe is beszálltam egy rövid időre, de abból sem jöttem ki jól. Azután kezdődtek köztünk az igazán nagy viták, mégis azt mondom, hogy abban a 3-4 évben bepótolta azt az időt, amikor nem volt az apám. Rengeteg dologra megtanított, mindent, amit ma tudok, azt neki köszönhetem, általa váltam azzá, aki ma vagyok" - tette hozzá.

"Mindennek ellenére örülök, hogy ő volt az apám és büszke vagyok rá! Nagyon fontos a megbocsátás, és úgy érzem, nekem most sikerült elengednem minden sérelmet és már csak a jóra emlékszem, ha eszembe jut. Az izgalmas történeteire és a kalandos életére."

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)