Détár Enikő drámai vallomása – „Azt hittem, itt a vége mindennek!”

Soltész Mónika 2018.12.04. Rivalda

Détár Enikő drámai vallomása – „Azt hittem, itt a vége mindennek!”

Komoly megpróbáltatáson ment keresztül Détár Enikő. Egy ciszta alakult ki a hangszálain, ami miatt az operáció is elengedhetetlen volt számára. A színésznő lelkileg mélypontra került, és próbált túllendülni a félelmein: mi történik, ha emiatt a pályafutásának vége szakad. Az AcNews-nak elárulta, milyen gondolatai támadtak a hogyan továbbról, és mihez kezdett volna, ha végérvényesen el kellett volna hagynia a színpadot.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Détár Enikő számára a hangszálain kialakult ciszta csaknem véget vetett színészi karrierjének kilenc évvel ezelőtt. Sokáig titkolta, hogy műtéten esett át, de mint mondja, ma már tud beszélni a történtekről.

„Nem szeretném magam még csak véletlenül sem egy tökéletes, problémák nélküli embernek beállítani, mert nem is vagyok az. Ilyen volt a hangszálbetegségem is. És igen, megfordult a fejemben akkor, hogy emiatt vége lehet a pályafutásomnak, a karrieremnek. De hiszek abban, hogy az életünkben van valamilyen láthatatlan vezetés, és úgy alakult, hogy jó emberektől kaptam segítséget” – meséli lapunknak Enikő.

„Köszönettel tartozom egyrészt az RTL-nek, hiszen a betegségem ellenére megtarthattam a munkám, nem rúgtak ki, pedig nem tudtam dolgozni. Az akkori vezetés döntésének máig hálás vagyok ezért. És egy csodálatos ember segített még, akinek nem is tudom, hogy volt annyi türelme hozzám. Ő. Dr. Nádor Magda, aki a Zeneakadémián docens, és az ő speciális módszerének köszönhetem, hogy meggyógyultam. Nyilván nem tudok ma már úgy létezni, mint húsz évvel ezelőtt. Kellettem hozzá én is, a hitem és az akaraterőm, de neki is volt felém kitartása, mert dermesztő és elviselhetetlen voltam akkor, ami nyilván a betegségemnek és a kínomnak volt köszönhető” – mondta a színésznő, akit sokáig foglalkoztatott a gondolat, mit csinálna, ha nem állhat többé színpadra.

„Egy ilyen betegség kapcsán kinek ne jutna eszébe, hogy itt a vége mindennek? De elkezdtem azon gondolkodni, mivel foglalkoznék. Akkor úgy gondoltam, szociális gondozónak állnék, mert egy ilyen eset után az ember másképp viszonyul az emberekhez és türelmesebbé válik” – árulta el Enikő, aki máig sokat dolgozik.

„Ha sikeres egy előadás, a színpad csak úgy adja, mint ahogy el is veszi az energiát. Nagyon sokat segít, hogy szakember segítségével megtanultam relaxálni. Ez egy húsz perces program, amit van, hogy naponta tudok csinálni, de megesik, hogy egyáltalán nem jut időm rá. Sokat szokott segíteni, csakúgy, mint amikor egy időben rengeteget jártunk sétálni az erdőbe, és bevallom, nagyon hiányzik. Mint ahogy a sport is, szeretném, ha majd mindkettőt vissza tudnám iktatni az életembe. A munka és az építkezés miatt el kellett engednem” – zárta a beszélgetést Détár Enikő.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)