Elárverezik a Neoton Família énekesnőjének házát – „Kérlek benneteket, segítsetek!”

Soltész Mónika 2018.07.03. Rivalda

Elárverezik a Neoton Família énekesnőjének házát – „Kérlek benneteket, segítsetek!”

Komoly bajban van Pál Éva. A Neoton Família egykori énekesnője napokon belül elveszítheti otthonát, hiszen mint sokan mások, ő is a svájci frank hitel csapdájába esett. Ha sürgősen nem talál megoldást, el kell hagynia az évek alatt, sok munkával megszerzett házát. Ráadásul ez nem az első lakás, amit elbukott… A részletekről zaklatottan, könnyeivel küszködve mesélt az AcNews-nak.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Pál Éva is évek óta küzd a svájci franknak köszönhetően óriás hitelével. Az énekesnő mindent elkövetett annak érdekében, hogy a végrehajtóval megegyezés szülessen, ám úgy tűnik, nem született mindenki számára elfogadható megállapodás.

„Ez a ház, ahol mi élünk, örököltük, mert egy idős nénit ápoltunk a fiammal évekig. Egy romos házba jöttünk be, ide vettünk fel kettő svájci frank kölcsönt, és erre ment el az elmúlt több mint tíz év, hogy ezt meg tudjuk tartani. És ezt nem panaszképpen mondom, hiszen akkor már ezt megtehettem volna tíz évvel ezelőtt is. Én inkább mindig dolgoztam, csináltam azt, amit tudtam, gyógynövényboltom, trafikom volt addig, amíg a dohányboltok meg nem nyíltak, ezután az üzlet becsődölt” – kezdte lapunknak az énekesnő. „Mi tízmillió forintot vettünk fel, ebből több mint kilencet már visszafizettünk, és még így is közel tizenhatmillió forintot követelnek tőlünk, úgyhogy jelenleg is ezzel küzdünk” – árulta el Éva, aki végső elkeseredésében fordult segítségért az ismerősökhöz.

„Nem szeretnék ezzel haknizni, hiszen az elmúlt időszakban már így is sokan támadtak” – mondta megtörten az énekesnő, aki próbált megegyezni a végrehajtóval, ám sajnos sikertelenül. „Százhetvenezer forintot ajánlottam havonta, de ezt sem fogadták el. Azt is mondtuk, hogy leosztjuk a telket, ikerházat vagy esetleg társasházat mellénk tudnának építeni, mert nagy a telek. De ez is csak abban az esetben lenne megoldás, ha nagyon sürgősen megoldható. Tizenhárom éve vagyok a tulajdonos, életem és a két kezem munkája van benne. És sajnos a szüleim házát már egyszer elvesztettem” – árulta el a könnyeivel küszködve Éva. „Ha villámgyorsan valaki megvenné a telek felét, ahhoz pedig még kölcsönnel kiegészíteném a fennálló követelést, akkor minden megoldódna. Ezért is kértem a Facebook oldalamon segítség. Hátha! Ha pedig nem oldódik meg, akkor mennünk kell” – zárta a beszélgetést az énekesnő, az alábbi sorokkal kért segítséget:

„Kedves Mindenki!

Már régóta nem írtam, mert minden energiámat lekötötte az, hogy kimentsem nehezen megszerzett házunkat. Sajnos 13 év küzdelem után: nem sikerült. (Svájci frank hitel.) 3 hét múlva árverezni akarják, így most el kell adnunk. Sajnos minden igyekezetünk (még fizetési készségünk mellett is) zátonyra futott. Kérlek Benneteket, segítsetek!

Osszátok, mert nagyon kevés az időnk. (A végrehajtás 19 millióról szól)

SOS SOS SOS

Szeretnénk eladni Csepel kertváros legszebb zöldövezeti részén lévő 1100 nm.-es telken 3 szobás 2 fürdőszobás (egyiket fel kell újítani). Ára: 36 millió forint, a hitel kiváltása után ebből tudunk talán vidéken tovább élni.

A közelben MINDEN (Iskola, óvoda, piac, stb. stb. 5-8 percen belül elérhető, kitűnő közlekedés (Belváros 25-30 perc), mellette cinke, feketerigó családok zenélnek az idilli csendben. 2 kutyámmal fájó, sajgó szívvel együtt készülünk a változásra. Minden megosztást köszönök!” – írta az énekesnő a közösségi oldalán.

 

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)