Élete utolsó versenyére készül Fekete Laci – „Az orvosok nem tudtak segíteni rajtam!”

2018.07.05. Rivalda

Élete utolsó versenyére készül Fekete Laci – „Az orvosok nem tudtak segíteni rajtam!”

Élete utolsó világbajnokságára készül Fekete László, a világ legerősebb embere. Eddig kilencszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ezt szeretné még eggyel megfejelni, elvégre mégiscsak a tízes a legszebb szám. Az AcNewsnak elmondta: azt nem szeretné, ha unokái is az erősportot választanák, hiszen ő már csak tudja, hogy az igencsak megterheli a szervezetet.

hbs(400x300)

Mindenki szeretve tisztelt Fekete Lacija egy ideje már nem hallatott magáról. A rajongók persze nem értik, mi történhetett vele, és már azt feltételezik, hogy csendben visszavonult. Az AcNews magától az érintett sportolótól kérdezte meg, hogy mi történt.
„Dehogy vonultam én vissza! Vonult a nyavalya! Az igaz, hogy volt egy azóta is tisztázatlan eredetű kézsérülésem, amivel három évig kínlódtam, amíg a szervezetem végül saját maga helyre rakta a dolgokat. Nem az orvostudomány segített rajtam, ezt hangsúlyoznom kell. A doktorok széttárták a karjukat. Egyszerűen nem tudtam használni a kezemet, ami azt jelenti, hogy edzeni is alig tudtam. Jelenleg 80 százalékos vagyok, és nagyon úgy tűnik, hogy 100 százalékos már nem leszek” – magyarázta Laci, aki úgy érzi, hogy a mostani állapotával is jó eséllyel indulna egy nemzetközi megmérettetésen.
„Ha holnap lenne a verseny, biztos, hogy az első hely közelében végeznék. Tervezem is, hogy egy utolsó világbajnokságon elinduljak, hogy a kilenc világbajnoki cím mellé begyűjtsem a tízediket is. Egy két mázsás kőgolyót még mindig felemelek. 15 éve tartom a világrekordot ebben a versenyszámban. Ezt még senkinek sem sikerült megdönteni. Lehet, hogy az egyik fiam hamarosan megteszi, akkor duplán leszek büszke. Egyrészt ennyi ideig tartani a rekordot nagyszerű dolog, másrészt az sem baj, ha a családon belül marad az elsőség. A saját véremre egyébként sem tekintenék soha riválisként” – mondta a sportoló.
Lacitól egyébként sokan kérnek edzési tanácsokat, de ő nem szívesen merül bele a témába.
„Már herótom van attól, amikor felhívnak, hogy „Laci bácsi, hogyan lehetek olyan erős, mint te?” Ez nem így működik, hogy valaki kitalálja, hogy ő lesz az új Herkules, és azt meg is valósítja. Ehhez a sporthoz genetikai adottságok is szükségesek. Ha azok nincsenek meg, talán elérhető egy középszint, de annak nincs sok értelme. A másik nagy problémám, hogy hiába küzdök évtizedek óta a kokszosok ellen a tiszta sport szószólójaként” – nyilvánította ki Fekete, és hozzátette: joggal bízik benne, hogy fiai az ő hagyományait követik.
„Most is volt egy verseny, ahol Miki fiam nyert, Lackó pedig harmadik lett. Két Fekete állt a dobogón” – büszkélkedett Laci. Ezzel tulajdonképpen elégedett is, és azt már nem szeretné, hogy az unokái is erősportolók legyenek.
„Három lányunokám van és három fiú. A lányoknak elvből nem való ez, de a fiúkat sem ösztönzöm, mert tudom, mivel jár a napi edzés. Igénybe veszi a szervezetet” – fejezte be a világ legerősebb embere.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)