Exkluzív! Várkonyi Attila, DJ Dominique: Engem nem kísér két testőr!

Soltész Mónika 2018.10.04. Rivalda

Exkluzív! Várkonyi Attila, DJ Dominique: Engem nem kísér két testőr!

Várkonyi Attila nem követte tudós szülei példáját. Kicsit kilógott a sorból, és mindazonáltal, hogy több diplomát is magáénak tudhat, a zene sokkal inkább vonzotta. Álmai megvalósításáért egészen Amerikáig ment, ahol közel négy évet töltött, ám a honvágyát nem tudta leküzdeni. Rengeteget dolgozik, jótékonykodik, mindemellett pedig még tanít is, mégis megmaradt olyan szerénynek, amilyen szellemben nevelték szülei. Az AcNews-nak őszintén mesélt a tengerentúlon töltött időről, illetve azt is megtudtuk, elégedett az életével, nincs hiányérzete azt leszámítva, hogy jelenleg nincs párkapcsolata.
 

hbs(400x300)

Várkonyi Attila három év nyolc hónapot töltött Amerikában. Komoly célokkal indult útnak a kilencvenes évek elején, ám pontosan tudta, tervei megvalósítása után hazaköltözik.

„Sosem akartam ott maradni, erős honvágyam volt. Akkoriban még nem voltak olyan kommunikációs lehetőségek, mint ma. Internet és mobiltelefon hiányában levelezéssel tudtam tartani a kapcsolatot a szeretteimmel. A szerelmem és a családom is itthon maradt, így ez az időszak egy rendkívül nehéz szakasz volt az életemben. Amiért kimentem, hogy megtanuljak felsőfokon angolul, legyen egy amerikai diplomám, és legyen annyi pénzem, amiből egy lakást és egy autót tudjak venni magamnak, azt teljesítettem. Ez a ’90-es években, egy értelmiségi család gyermekeként a lehetetlen kategóriába tartozott. Ezután költöztem haza. Hoztam egy szemléletet, ami akkoriban nagyon kilógott a sorból” – kezdte lapunknak Várkonyi Attila, aki azt is elárulta, meghatározó időszak volt az életében az Amerikában töltött évek.

„Utólag mindig azt szoktam mondani, ha azt ott átvészeltem, akkor mindent kibírok. Három műszakban dolgoztam, először egy játékboltnak voltam a takarítója, utána az eladója, majd a boltvezetője. Közben éjszakánként éjjeliőrként is dolgoztam, hétvégén pedig mindezek mellett még házakat takarítottam. Ha még akadt ezeken kívül más elfoglaltság is, például kutyasétáltatás, arra sem mondtam nemet” – mondta a lemezlovas, aki szülei hatására iratkozott be 1982-ben a debreceni egyetemre.

„Ha anyukámat megkérdezték volna harminc évvel ezelőtt, melyik érdekesebb: a legnagyobb magyar rádiónak az igazgatójának lenni, vagy tanítani egy középiskolában fizikát, ő biztosan az utóbbit választotta volna, főleg, ha a fiáról van szó. A szüleim egyetemi és akadémiai közegben nőttek fel, és számukra ez a világ, amiben én élek, még mai napig is távoli. Csakúgy, mint az anyagi lét, abból is a luxus verzió. Amit el is hoztam otthonról, mert sosem voltam irigy. Engem nem tudnak felháborítani a különböző hírek, ahol a gazdagságról olvasni. A főiskolán, az egyetemen is mindig mondom a diákjaimnak, nekem két farmernadrágom volt elsőtől negyedévig, hat pólóm, öt ingem, és egy zakóm, amiben leszigorlatoztam. Nekem ez sosem hiányzott, mert így is tudtam egyetemi bajnok lenni, focista, kosaras, jó tanuló, és még csajozhattam is. Pedig három szakot végeztem. Semmiben nem éreztem azt, hogy – persze más világ volt akkor, és ma már nem ennyire egyszerű – én kevesebb lennék. Amikor ilyen téren kinyílt a szemem, elmentem dolgozni, és megvettem magamnak az első nyugati cuccom” – mesélte lapunknak DJ Dominique, akinek rengeteg jótékonysági eseményhez kapcsolódik a neve.

„Nagyon sok jótékonysági felkérést elvállalok. Talán ezért szokták azt kérdezni tőlem, van-e gyerekem, akiről nem beszéltem. De nincs! Ezt is otthonról hoztam, mivel a szüleimmel sokat mentünk Erdélybe a rokonainkhoz, vittünk ennivalót, pénzt. Szeretetteli közegben nőttem fel, egy burokban mindaddig, amíg ki nem kerültem Amerikába. Ezáltal soha nem keveredtem semmilyen rosszba. Sikeres voltam minden szempontból, azt gondolom ez határozta meg, hogy szeretek segíteni” – mondta a sztár DJ, aki nem titkolja, a munka tölti ki minden percét.

„Semmi mást nem csinálok, csak dolgozom. Nem járok színházba, moziba, kirándulni, üdülni, nem utazom Thaiföldre, nem vezetek sportkocsikat, nincsenek aranyaim vagy milliós órám. Nekem ez nem hiányzik, nincs rá szükségem. Míg ez másoknak presztizs, nekem nem. Nem érzékelem ennek a fontosságát vagy a jelentőségét. Arra is rá szoktak csodálkozni, hogy egyedül járok a fellépésekre, pedig gyakran egy hétvége alatt ezer kilométert is megteszek. Engem nem kísér két testőr, technikus” – árulta el Attila, akinek jelenleg nincs szerelem az életében.

„Volt több olyan periódusom, amikor párkapcsolatban éltem. Ez valahogy elcsúszott, de bevallom, hiányzik. Már említettem, hogy nagyon jó családom van, ám érthető módon nem tudja teljesen helyettesíteni a sajátot. Azt gondolom – ebben a tekintetben fatalista vagyok-, hogy ha olyan szerelem, hatás, ember, lány érkezik az életembe, akkor én azt fogom tudni. Ezt nem kell keresni, vagy elhatározni, hanem majd egyszerűen jön. Ha mégsem, akkor pedig ez volt megírva” – zárta a beszélgetést a Retro Rádió műsorvezetője.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)