Fájdalmas szakítás! Honvágy! - Új életet kezdett a Konyhafőnök miatt Rácz Jenő

AC News 2018.12.05. Rivalda

Fájdalmas szakítás! Honvágy! - Új életet kezdett a Konyhafőnök miatt Rácz Jenő

Tíz éves külföldi karriert hagyott maga mögött a Konyhafőnök VIP Michellin-csillagos séfje, hogy Sanghajból Magyarországra költözzön és itthon indítsa be saját vállalkozását. Rácz Jenő 2019-re tartogat nagy meglepetést, az ide év hátralevő részében már csak a pihenésre és családjára összpontosít.
 

hbs(400x300)

Nem csak új kihívásokat keres Budapesten a világszerte elismert magyar séf, egy fájdalmas szakításon is túl van Rácz Jenő, amerikai menyasszonyával bontotta fel az eljegyzését. Emellett a honvágy is egyre erősödött, hiányoztak neki a szülei, egyre nehezebben viselte, hogy az ünnepeket távol kell töltenie húgától és annak két kislányától. A Konyhafőnök VIP-A séfek csatája zsűritagjának apai ági rokonai élnek Ausztráliában. 
"Minden évben meglátogatom apukámat és az unokatestvéreimet, most az utazást év végére időzítettem. Én idén karácsonykor Melbourne-ben, a 40 fokban fogok ünnepelni. Félmeztelenül, papucsban és strandnadrágban fogom az előre bepácolt húsokat grillezni" - árulta el az AcNewsnak a séf, aki a magyar embereknek ennél sokkal hagyományosabb karácsonyt javasol. Amikor Budapesten tölti az ünnepeket, náluk is halászlé és sült húsok kerülnek az asztalra.

"A hagyományos ételek fontosak, de mindenbe lehet egy kis csavart vinni. Akinek van kertje, az nyugodtan tegye oda bográcsba a halászlét. A sült húst, például a konfitált kacsacombot lehet akár lencsével is párosítani. A sült zsiradékjához májat is lehet párosítani, amihez jól passzol a kacsazsírral rétegzett burgonya, nyugodtan rugaszkodjon el a hétköznapi köretektől" - ajánlja az olvasóknak a séf.

A séf egyébként kapcsolatfüggőnek vallja magát, elmondása szerint akkor tud jól teljesíteni, h a magánélete rendben van. A sikerért azonban keményen meg is dolgozott, Jenő Csepel után London felé vette az irányt, akkor mindössze 18 éves volt csak. Pár évvel később már a kétcsillagos koppenhágai Nomában alkalmazták, ezután jött Szingapúr, majd a sanghaji Taian Table nevű étterem, ahol Michellin-csillagot szerzett és kétszer meg is védte azt.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)