Fiatal hölgyek is ajánlatokkal bombázzák Rózsa Györgyöt – „Nem vagyok még 100 éves, engem ne temessenek!”

2018.07.06. Rivalda

Fiatal hölgyek is ajánlatokkal bombázzák Rózsa Györgyöt – „Nem vagyok még 100 éves, engem ne temessenek!”

Rózsa György ereiben nemesi vér csörgedezik. A legendás műsorvezető az AcNewsnak elárulta: az ősei között több báró is volt. Most arra készül, hogy felkeresi a családja várát Erdélyben. Hetvenévesen még a szerelemtől sem zárkózik el.

cba bejegyzeseknél(200x300)

- Eltelt már néhány hét a Nagy Duett óta, ezért már érezhetőnek kell lennie a valós hatásának. Mennyire járult hozzá a műsor, hogy felfedezze önt magának a jelenlegi fiatal generáció?

- Nem mondanám, hogy az utóbbi években kevesebbet voltam képernyőn, mert hetente több műsorom is megy az M3-on.

- Igen, de ön most archív műsorokat említ, a Nagy Duett pedig új produkció volt.

- Viszont a közszolgálati csatornák közül éppen az M3 éri el a legmagasabb nézettséget. Közvetlen forrásból tudom, hogy még a lányom korosztálya is szereti. Ez persze csak adalék, és amióta a feleségem meghalt, szórakoztató műsorban valóban nagyon keveset szerepelek. Inkább csak alkalmi meghívásoknak teszek eleget, és a Nagy Duettet is csak azért vállaltam el, hogy kipróbálhassam, hogy 70 évesen képes vagyok-e még szórakoztatni. A közönség visszajelzése alapján nem vallottam szégyent.

- Lesz tehát folytatás?

- Ha kapok egy ajánlatot, elgondolkodom rajta, de az igazság szerint az én generációmból már nem sokan készítünk műsort. Egy kezemen meg tudom számolni. Nem hiszem, hogy 50 évnyi televíziózás után most kellene fölfedeztetnem magamat. Ha mégis erre volna szükség, az nagy baj lenne. Távol sem dolgozik az ember annyit az én koromban, mint 25 évesen.

- Korábban többször is kinyilvánította, hogy nem szeretne beolvadni a celebvilágba, ám a legutóbbi műsor egy kicsit mégiscsak erre kárhoztatja.

- Az énekeseket nem nevezném celebnek, de a műsorban szintén részt vett Kamarás Ivánt sem, aki a Vígszínház egyik vezető színésze volt éveken keresztül. Gönczi Gábor az egyik legnagyobb tévécsatornája híradóját vezeti, és nem tartom celebnek Rózsa Györgyöt sem. Pumped Gabó valóban annak tekinthető. A műsor nem arról szólt, hogy „Cuncika bemegy és megmutatja a kebleit”.

- Szerzett új rajongókat?

- Minden kereskedelmi csatorna korosztályra lebontva figyeli a nézői visszajelzéseket. Csobot Adél is készített nekem egy Instagram-oldalt, ahol nagyon sok fiatal női követőm van.

- Ez biztos legyezgeti a hiúságát.

- Az ember szereti, ha szeretik, de nekem mindegy, hogy azt egy nyolcvan- vagy egy húszéves teszi.

- Mi újság a szerelem terén?

- Sok olyan hölgytől kapok levelet, akik szívesen enyhítenének a magányukon az én segítségemmel. Most jön a nyár, tehát bármi megtörténhet. Van egy-két barátnőm, akivel kellemes a viszonyom. Nem vagyok még százéves, úgyhogy engem csak ne temessenek!

- Ha már szóba hozta, hogyan gondol az elmúlásra?

- Sorban mennek el a velem egykorúak. A haláltól nem félek, csak egyvalami aggaszt: legyen a kislányomnak valaki az életében, aki nagyon szereti őt, és legyen egy gyermeke. Szeretnék már unokát. Ez a legnagyobb álmom.

- Adéllal beszélt a műsor óta?

- Írogatunk egymásnak vagy a közösségi médiában reagálunk egymás fotóira. A kedvesével, Istenes Bencével is jó a kapcsolatom, a világbajnokság alatt is megbeszéltük, hogy ő a németeknek szurkol, én pedig egy másik csapatnak.

- Hogy érzi magát manapság? Amikor néhány napja beszéltünk, azt kérte, hívjam inkább most egy kézműtétje miatt.

- Túlzás a műtét szót használni. Volt egy felpattanó ujjam, mert az ín beszorult az ínhüvelybe. A beavatkozást 10 perc alatt elvégezték. Lehet, hogy elkerülhettem volna, de fájt kezem, ami zavart. Nem életmentő műtétről volt szó.

- Ilyen fel se merüljön inkább. A lánya nemrég azt nyilatkozta önről, hogy rendkívül rossz beteg.

- Inkább fegyelmezetlen. Nem bírom a kórházi légkört.

- Készül valami újdonsággal?

- Nyaralok, mint mindenki más. A barátaimmal már jártam idén Skóciában. Részt vettünk egy viszkitúrán. Megnéztünk legalább tíz várat és kastélyt. Most valószínűleg egy erdélyi túra következik, ahol szeretném meglátogatni az őseim várát, ami ma már csak néhány faldarabocska. Megfogadtam, hogy egy lovasbandérium élén visszahódítom.

- Talán nemesi származású?

- Az Inczédy család igen híres. Az őseim között jelentős figurák voltak. El szeretnék menni Kolozsvárra is, ahol a híres kollégium igazgatója éppen az egyik ősöm volt. Az Inczédyek között voltak császári követek, honvéd ezredesek, főkincstárnokok, bárók is. Amikor a haverjaim megtudták, hogy Esterházy Pétert grófnak szólították, engem bárónak kezdtek szólítani. Gondoljunk csak bele! Ha még létezne a felsőház, ott ülnék bent.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)