Friss hírek Orbán Józsi állapotáról - „Nagyon nincs jól a barátunk!”

Soltész Mónika 2018.07.12. Rivalda

Friss hírek Orbán Józsi állapotáról - „Nagyon nincs jól a barátunk!”

Nem javul az állapota Orbán Józsinak. Hiába a sok barát támogatása, biztatása, a zenész még mindig nem lépett a gyógyulás útjára. Benkő Balázs tavaly már átélte ugyanezt, amikor édesapjánál, az Omega zenészénél, Benkő Lászlónál is daganatos betegséget diagnosztizáltak. Most pedig jóbarátjával csinálja újra, melyről az AcNews-nak mesélt őszintén.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Orbán Józsi kemény harcot vív, hiszen rosszindulatú tüdődaganatával kell megküzdenie. Nemrég annyira legyengült, hogy a barátok úgy látták jobbnak, ha orvosi segítséget kérnek a zenész felépüléséhez, aki szinte teljesen feladta a harcot, nem evett, és mély depresszióba esett.

„Nagyon nincs jól Józsi. Az utóbbi időben pontosan ezért nem beszélünk sokat róla. Rendkívül le van gyengülve, és ez visszaveszi a felépülési lehetőségeket” – kezdte lapunknak Balázs, aki a barátok és zenésztársak segítségével továbbra is próbálja tartani a 100 Folk Celsius zenészében a lelket.

„Ő olyan életet élt, amikor mindig, minden helyzetben azt csinálta, amit akart, az égvilágon semmi baja nem volt, most pedig a jelenlegi állapotában semmi sem lehetséges. Ezt pedig nehezen viseli” – árulta el a zenész, aki már édesapjával is tavaly végigcsinálta a betegség elleni küzdelmet.

„Egyik sem könnyű helyzet. Ami a legfontosabb, hogy ilyenkor el kell fogadni azokat a dolgokat, amiket az emberek csinálnak. Nem tudom Józsi döntéseit, akaratát egy picit sem befolyásolni azzal kapcsolatban, hogy a betegségével miképpen néz szembe. Nem tudom és nem is akarom megváltoztatni azt, ahogy ő gondolkodik. A fater kivételesen állt a dolgokhoz. Bitang, eszeveszett összeszedettséggel küzdött, ami ritka. Ő már a legelején kimondta, hogy a betegség, ami megtámadta, meg fog dögleni. Józsi pedig nem egy ilyen kemény csávó, mint apám” – árulta el Benkő László fia, aki úgy véli, a pozitív hozzáállás nélkül képtelenség a gyógyulás útjára lépni.

„Úgy vélem, kilencven százalékában hozzáállás kérdése. Az utóbbi időben sok ismerőst láttam a környezetemben, akinek sikerült. Nem egy esetben utólag tudtam csak meg, hogy beteg volt. Minden azon múlik, hogy egy bizonyos szituációhoz, helyzetben, betegséghez, szerelemhez vagy bármihez hogy állunk hozzá. Most már, hogy Józsi napról-napra jobban kezdte feladni, egyre többen ültünk össze, hogy megpróbáljuk őt valamilyen módon visszarántani. Minden nap megyünk hozzá, nem csak én, hanem az összes barát, ismerős. De a legnagyobb dráma jelenleg az, hogy rendkívül sokat fogyott” – mondta Balázs, akit rendkívül nagy szomorúsággal tölt el, hogy barátját ilyen állapotban látja. „Mindenki nagyon sajnálja, hiszen több generáció nőtt fel a Paff a bűvös sárkányon” – zárta a beszélgetést a zenész.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)