Hoppá! Közös filmet forgat a fiával Szilágyi István, hogy megmentsék a házukat

2018.07.27. Rivalda

Hoppá! Közös filmet forgat a fiával Szilágyi István, hogy megmentsék a házukat

Közös filmmel próbálják megmenteni az otthonukat Szilágyi István és fia, Péter – tudta meg azAcNews. Lópici Gáspár egykori megformálójának háza ugyanis veszélybe került, miután nehezen tudják fizetni a tetemes törlesztőrészletet. Bíznak benne, hogy a Don Quijote sajátos feldolgozása után dőlni fog hozzájuk a pénz.

hbs(400x300)

Közmunkából próbálja kiegészíteni szülei szerény nyugdíját Szilágyi Péter. Az apja megveréséért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi eredeti szakmája szerint operatőr, de a területen nem talált megfelelő munkát. Úgy hiszi, a becsületes pénzkeresés sosem lehet szégyen, ezért emelt fővel veszi kézbe a baltát, ha a környéken fát kell vágnia. Most azonban úgy tűnik, végre talált egy igazán neki való feladatot:
"Apámmal készítek egy új filmet. Don Quijote történetét dolgozzuk fel, de nem ám akárhogy! A forgatáshoz egy speciális drónt fogunk használni, aminek árát egyébként a barátaim dobták össze. Egyiküknek volt egy remek felszerelése, de amikor megkértem, hadd próbáljam ki a majdnem félmilliós cuccot, azt mondta, hozzá ne nyúljak! Meg is értem, hogy nem adja oda senkinek. Nekem is jobb így, mert ha véletlenül elrontottam volna, az életben nem tudtam volna a havert kártalanítani" – mesélte Péter, és hozzátette: a kedves ismerőse egyáltalán nem irigy, ezért nem sokkal a beszélgetés után közölte, hogy szerzett neki egy egyszerű, mégis nagyszerű drónt, amivel az operatőr elkezdheti a gyakorlást.
"Szuper képeket tudok ezzel készíteni, ezért is veszem biztosra, hogy a filmünk is különleges lesz. Természetesen édesapám alakítja a főhőst, és a történetet is ő narrálja majd. A film munkacíme Drón Quijote lesz. Remélem, találunk szponzorokat, de ha nem, akkor nélkülük is megcsináljuk" – szögezte le a férfi, aki nagyon szégyelli, hogy az ő általa felvett hitel miatt kerülhet veszélybe a szülei háza.
"Megvan a véleményem a bankárokról. Borzalmas emberek! Mások nyomorából akarnak élni. Annak idején hétmilliót vettem fel, és most húszmilliónál is többet követelnek. Azt mindenképpen elhatároztam, hogy ha jön a végrehajtó, nem engedem be. Csak a testemen keresztül jöhet a házba, de itt olyan fogadtatásban lesz része, hogy megemlegeti" – magyarázta Péter, de hozzátette: egyelőre van még remény rá, hogy a végrehajtást elkerüljék.
Szilágyi István színművész az AcNewsnak kifejtette: egész életében dolgozott.
"Nagyon remélem, hogy itt lakhatok az életem végéig. Sajnos nem vagyok túl jó állapotban, kissé labilis vagyok. A fiammal való közös munka viszont lelkesít, mert az is egy lehetőség rá, hogy megmutassuk, mit tud ő, és mit tudunk mi ketten" – tette hozzá Lópici Gáspár.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)