„Imádkozzanak Paudits Béláért!” – Ilyen állapotban találtuk a betegágyán

2018.06.13. Rivalda

„Imádkozzanak Paudits Béláért!” – Ilyen állapotban találtuk a betegágyán

Egy hete stagnál Paudits Béla állapota. A színészt az egyik budapesti kórház neurológia osztályán ápolják, ugyanis az otthonában stroke-ot kapott. Az egykor életvidám művész ma már árnyéka önmagának: ugyan a külvilágot érzékeli, de nem kommunikál, és csak gyomorszondán keresztül táplálható. Az AcNews a betegágyánál látogatta meg.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Paudits Béla naphosszat fekszik és talán a gazdag életútján mereng. Hogy könnyebben lélegezzen, oxigént kap. Senkivel nem kommunikál. Ha szólnak hozzá, nem reagál, esetleg pislog, vagy fejét mozdítja, esetleg sóhajt egy nagyot. Néhány közeli barátja látogatja. Amikor felkerestük, ránk mosolygott. Mivel nem tudta egyértelmű jelét adni, hogy a fotózásba beleegyezik-e, természetesen képet nem készítettünk róla. Látszott rajta, hogy jólesik neki, hogy kíváncsiak rá.

“Most nem rosszabbodott a művész úr állapota. Úgy mondanám, hogy egy hete stagnál, de ez bármikor változhat” - tájékoztatott bennünket a neve elhallgatását kérő informátorunk, és hozzátette: Paudits nem képes szájon át táplálkozni, ezért gyomorszondát kapott. Az ismerősei visznek neki narancslevet, igaz, az az ő számára nem bír semmilyen élvezeti értékkel. Az élelemre persze szüksége van a szervezetének, hiszen, ha semmit nem kapna, az tovább rontana az állapotán.

“Borzalmas ilyen állapotban látni a kedvencemet! Sokan nem tudják, de egykor ő volt az ország egyik legnagyobb sztárja. Most beszélni sem tud, pedig biztosan lenne mit mondania. Hatalmas koponya ő! Egy igazi lángelme! Megszámolni sem lehet, hogy hány könyvet elolvasott az életében!” - mondta az AcNewsnak az egyik látogatója, aki nagyon aggódik barátjáért.

“Imádkozom érte, és mindenkit arra kérek, aki tiszteli és szereti, hogy tegyen hasonlóan. Úgy érzem, hogy rajta már csak az segíthet. Nagyon bízom benne, hogy hazamegy még a kórházból” - magyarázta az illető, aki ugyanakkor jól tudja, hogy Paudits Béla hosszú évek óta szenved különböző betegségektől. A gyógyszerek a gyomrát is kimarták. A színművész többször is kinyilvánította, hogy semmi örömét nem leli már a földi létben. Állandó fájdalmak gyötrik, miközben súlyos anyagi gondjai is vannak.
Még az az önéletrajzi könyv sem segített rajtra, ami sok évvel ezelőtt megjelent róla. Fellépései már nagyon régen nem voltak, pedig a Madách Színházban régen főszerepeket kapott. Többek között ő alakíthatta a József és színes szélesvásznú álomkabát főhősét is.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)