Interjú! Növényi Norbert családi drámái - "Ha időben kiderül a betegsége, anyám még ma is élne"

Soltész Mónika 2018.06.27. Rivalda

Interjú! Növényi Norbert családi drámái - "Ha időben kiderül a betegsége, anyám még ma is élne"

Nehéz időszakon megy keresztül Növényi Norbert. Június első hetében a tíz éve húzódó adócsalási ügyében hoztak a sportoló számára kedvezőtlen ítéletet, majd pedig imádott nővére elhunyt. Az egykori olimpikon úgy véli, mindez elkerülhető lett volna, ha időben kiderül testvére betegsége. Nem ez az egyetlen ilyen eset az életében, hiszen szüleit is tragikus körülmények között veszítette el, melyről az AcNews-nak mesélt a sportoló.
 

hbs(400x300)

- Elég rossz időszaka van. Nemrég volt a bírósági tárgyalása, ahol első fokon megszületett az ítélet, illetve elveszítette a nővérét is. Ha lehet ilyet kérdezni, hogy van?

- Nem jól. A nővéremmel szoros kapcsolatban voltam, és váratlanul ért a halála. Talán ha időben megkapja a megfelelő kezeléseket, erre nem kerül sor. Miután negyvenöt kilót fogyott, én mondtam, hogy menjünk be a kórházba. Sajnos négy bordáját is megette a tumor. De valószínűleg az is nagyban hozzájárult a halálához, hogy négy évvel ezelőtt balesetben meghalt a fia, amit soha nem tudott megemészteni. Úgy tűnt, hogy már nem is akart küzdeni a betegsége ellen. Nagyon elhagyta magát. Mire megfelelő kezekbe került, már késő volt. Már menthetetlen stádiumban volt, de az utolsó pillanatig reménykedtünk a gyógyulásában.

 

- El tudott köszönni a nővérétől?

- Rendeszeresen látogattam őt a kórházban. Bár az az igazság, hogy halála napján a párom volt bent nála, én pedig másnapra terveztem, de sajnos a rossz hír hamarabb érkezett. Nincs hiányérzetem ilyen szempontból, mert sokat találkoztam és beszélgettem vele haláláig.

 

- Sajnos már a szülei sem élnek…

- Édesapám a csernobili katasztrófa után rákos lett, a betegség pillanatok alatt elvitte. Édesanyám pedig egyszer elesett, az orvos egy pillantással elintézte, hogy semmi baja nincs. Rá három hónapra rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, ott sem különösebben foglalkoztak a valódi problémájával. Hazaküldték, majd három nap múlva annyira lebetegedett, hogy intenzív osztályra került. Kiderült, hogy bakteriális tüdőgyulladása volt, ami aztán a halálát okozta. Ha ez is kiderült volna időben, talán még ma is élne.

 

- Régen veszítette el őket?

- Apámat a fiam születése előtt 1998-ban, édesanyámat pedig rá tíz évre, ugyanúgy húsvétkor. Anyám egyébként akkor már régóta apám után kívánt menni. Ötvenegy évet voltak együtt jóban-rosszban. Nem tudtak úgy elmenni egymás mellett, hogy nem simogatták meg egymást, vagy nem csókolták meg a másikat. Csodálatos házasság volt az övék.

 

- Most már csak az öccsével ketten maradtak a családban. Milyen a kapcsolatuk?

- Mi mindig jó testvérek voltunk, mindenben számíthattunk és számíthatunk egymásra. Nincsenek már szüleink, ilyen az élet. Rohan az idő, én is májusban elmúltam hatvanegy éves, öregszünk. Huszöntéves koromig csak születésnapokra mentem, ma pedig már csak temetésre. Rengeteg barátom ment el. Őszintén szólva, úgy érzem, mintha nagyon sokan nem is éreznék jól már magukat ebben a világban. Én sem.

 

- Beszéljünk egy kicsit kellemesebb témáról. Pordán Petra, Abaházi Csaba és Bárdosi Sándor mellett ön ébreszti a hallgatókat március 1-től minden hétköznap a 103.9 Sláger FM-en. Milyen a közös munka?

- Nagyon jól érzem magamat, rendkívül jó a közösség, és itt nem csak a közvetlen kollégáimra gondolok, hanem a rádió minden munkatársára. Igaz, a korán kelés még mindig nem könnyű. (nevet) Azt nem lehet megszokni. Azt mondják, valamit valamiért. Igyekszem minél korábban lefeküdni, és próbálok minden egyéb más tevékenységemet és programomat ehhez igazítani.

 

- Milyen típus, minden alkalommal izgalommal kezd a munkának?

- Aki jól szeretne teljesíteni, egész biztosan izgul egy kicsit. Ez teljesen normális. Évtizedek óta kamerák előtt mozgok, nincs kameralázam és mikrofonlázam sem. Éppen ezért nagyon kell figyelni arra, hogy csak olyat mondjak, ami megfelel egy rádióműsorban.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)