Nincs jól Székhelyi József – „Egyelőre nem látom a jövőt!”

Soltész Mónika 2018.06.29. Rivalda

Nincs jól Székhelyi József – „Egyelőre nem látom a jövőt!”

A Jászai Mari-díjas színész-rendező tavaly novemberben árulta el, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Sajnos már áttétet is találtak a szervezetében, de egy pillanatra sem adja fel. Székhelyi Józsefnél a kezelések hatásosnak bizonyulnak, ám a kemoterápiának még koránt sincs vége. Az AcNews-nak elárulta, talán most van leginkább mélyponton, és reménykedik, hogy hamarosan kicsit fellélegezhet.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Székhelyi József nincs jó állapotban. Míg korábban arról számolt be, hogy a kezeléseknek köszönhetően eltűnt a tüdejéből a daganat, mégis hetekig kell még járnia kemoterápiára. De nem ez a legnagyobb baj…

„Nagyon nem vagyok most jól. A hangom még hála istennek nem hagyott cserben, de sínen vagyok, szóval, baj van” – csuklott el a hangja Székhelyi Józsefnek, aki a munkával egy pillanatra sem állt le.

„Dolgozom. Jövő héten kedden, szerdán és pénteken a Szerelmes Shakespeare előadása lesz, majd a rá következő héten még két alkalommal játsszuk. Ez a Madách tavaszi-nyári futamideje. De emellett szabadtéren is mennek az előadások. Van feladat bőven, csak nem tudom, hogy látom el. Egyelőre nem látom a jövőt!” – mondta megtörten a színész, majd azt is elárulta, hatással van-e rá az utóbbi időre jellemző időjárás-változás.

„Tudja a fene! Sosem voltam meteoropata. Az biztos, hogy az ingadozó időjárás, a hideg-meleg váltakozása nem tesz jót, mindenkit megvisel, egy nem egészséges embert meg pláne. Ez árnyalja a problémát, de nem ez az igazi gond. Aludni sem tudok. Mégis ami talán a legelviselhetetlenebb számomra, a rettenetes fáradékonyság és a folyamatos izomsorvadás. De nem adom fel, dacolok és küzdök. Csak most éppen mélypontban vagyok” – részletezte állapotát a színész, akinek még hosszú ideig kell kezelésekre járni.

„Komoly órarend szerint járok az orvoshoz. Ötödikén megyek kemóra, utána kéthetente újra és újra. Folyamatosan kapom. Minden napom rossz, nem érzek különbséget az alap állapotom és a kezelések napja között. Abban bízom, hogy az az anyag, ami belém kerül, az segít, és az abba fektetett bizalom is segít. Ez jár csak a fejemben, de egyelőre erősebb a nyavaja, mint a védekező mechanizmus” – zárta a beszélgetés Székhelyi József.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)