Sérült gyerekeknek épít otthont Dopeman – „A gyengét, az elesetett mindig támogatom!”

Soltész Mónika 2018.06.04. Rivalda

Sérült gyerekeknek épít otthont Dopeman – „A gyengét, az elesetett mindig támogatom!”

Dopeman, azaz Pityinger László komoly kezdeményezés fontos résztvevője, hiszen a Gondoskodás Alapítványnak nyújt segítséget abban, hogy létrejöjjön egy átmeneti otthon a halmozottan sérültek számára. A rappernek ez különösen fontos, hiszen kishúga, Fruzsina születése közben oxigényhiányos állapotba került, mely által halmozottan sérültté vált. Az AcNews-nak elmesélte, miért is fontos számára a segítségnyújtás, ám egy kicsit sem vágyik ezért túl nagy elismerésre, hiszen csak azt teszi, amit a szíve diktál.
 

hbs(400x300)

„A húgom is egy olyan intézménybe jár, amelyet fogyatékkal élő gyerekeknek hoztak létre. Több arca is volt már az alapítványnak, ám úgy tudom, az ügy érdekében mégsem tettek túl sok mindent. Tény, hogy egy megosztó figura vagyok, de mivel a testvérem által valamelyest résztvevője is vagyok, és pontosan tudom, milyen egy sérült családtag, az igazgatóság rám gondolt, mi lenne, ha én lennék az alapítvány arca vagy jótékonysági nagykövete. Felmerült bennem, az szép, hogy megmentik az 5-6 hónapra születő oxigénhiányos csecsemőket, de ez egyben nagyon nagy felelősséggel is jár. Egy fogyatékkal élő gyerek, fiatal felnőtt túl nagy életkort nem szokott megélni, és minden valószínűség szerint egy intézménybe kerül, ahol meghal. Apukám stroke-ja után merült föl bennem, hogy mi lenne, ha azon kezdenénk el dolgozni, hogy egy olyan átmeneti otthon szülessen ezeknek a gyerekeknek, ahol szeretettel foglalkoznak velük akkor is, ha a családtagokkal tragédia történik, vagy netán elmennek nyaralni, mert hiszen nekik bőven kijár a szabadság” – kezdte lapunknak Dopeman, aki a cél érdekében egy dalt is összehozott zenésztársaival, Az élet szép címmel, mellyel az alapítványra és a kezdeményezésre szeretné felhívni a figyelmet.

„Emilióban és G.w.M-ben partnerre leltem, és lelkesen álltak ehhez a dolog, így közösen összehoztuk ezt a dalt. Egy általános üzenetet akartam megfogalmazni benne, de elsősorban azt, hogy érdemes az életnek örülni. A klipet is leforgattuk, ráadásul az intézményben, ahol a gyerekek vannak. Ez egy startköve volt annak a ténykedésemnek, hogy próbálom segíteni az alapítvány tervét” – árulta el a rapper, aki számára mindig is fontos volt, hogy elesetteket segítse.

„Úgy szeretek élni, hogy a gyengét, az elesetett mindig segítségem és támogassam. Persze csak azt lehet, aki hagyja is magát. Én érzékeny vagyok az ilyen kérdésekben. Tíz éve igyekszem napról napra többé válni” – zárta a beszélgetést Laci.

 

 <>

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)