Elfogták a kalauzra támadó férfit – Egy ütéssel eltörte a jegyvizsgáló állkapcsát

2019.03.15. Sziréna

Elfogták a kalauzra támadó férfit – Egy ütéssel eltörte a jegyvizsgáló állkapcsát

A gárdonyi járőrök ma reggel elfogták azt a 20 éves férfit, aki öt napja részegen rátámadt egy vasúti jegyvizsgálóra, aki az ütése következtében súlyosan megsérült, eltört az állkapcsa.
 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A március 10-én 6 óra 10 perckor Budapestről induló, Székesfehérvárig közlekedő vonat férfi jegyvizsgálóját szolgálati feladata ellátása során a gárdonyi állomás peronján egy fiatalember szidalmazta, leköpte, majd ököllel olyan ütést mért rá, amelynek következtében a kalauz állkapocscsonttörést szenvedett, és a földre esett. A bántalmazónak csak Velencéig volt érvényes jegye, de nem tudott leszállni, mert a vonaton elaludt, és barátnője ébresztgetésére is csak Gárdonyban volt képes elhagyni a vonatot.

A kalauz az incidens után folytatta a szolgálatát, továbbment a vonattal, és csak Székesfehérváron jelentette a történteket, és ment orvoshoz, aki megállapította, hogy eltört az állkapcsa. A férfi kórházi ellátásra szorult. Betegágyánál meglátogatták a MÁV-Start vezetői, és ajándékkosárral is megköszönték helytállását.

Az eset bejelentése után a rendőrök adatgyűjtést végeztek, és ennek eredményeként azonosították a bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves, velencei férfit, majd ma reggel Velencén elfogták.

A Gárdonyi Rendőrkapitányságon a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a bántalmazót, aki beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a bűncselekmény előtti éjszakán a barátaival italozott, kora reggel szállt a vonatra, és mivel egész héten sokat dolgozott, fáradt volt, ezért ütötte meg a kalauzt.

A gárdonyi nyomozók a fiatalembert őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)