Gyerekgatyából csináltak maguknak álarcot a bennfentes réztolvajok

2019.03.13. Sziréna

Gyerekgatyából csináltak maguknak álarcot a bennfentes réztolvajok

Fotó: Police.hu

Igazán eredeti módon álcázta magát két férfi, akik visszatérően lopták egy üzemből a rézhulladékot. Összesen mintegy 3 tonnát hordtak el a tárolóból, mielőtt tetten érték őket. Álarcukon azóta is röhög mindenki, aki csak látta.
 

hbs(400x300)

A kunszentmiklósi üzem képviselője február 22-én tett feljelentést a  városi rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen, mert észrevették, hogy a gyár területén álló, a vörösrézhulladék tárolására szolgáló konténerből eltűnt mintegy 3 tonna színesfém.

A nyomozás során felmerült, hogy a lopásokban olyan valaki is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit. A rendőrök a gyár vezetőségével együttműködve feltérképezték a jelenlegi és a volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit. Az adatgyűjtés eredményeként gyanúba került két férfi. Mit ad isten, épp ők voltak, akik március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára, hogy rezet lopjanak. A nyomozók tetten érték őket, és egyiküket, egy 28 éves, helyi férfit még a helyszínen elfogták. 23 éves társa elmenekült, de pár órával később az ő kezén is kattant a bilincs.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, úgy húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető, egyedi mintás alsót a rendőrök egyiküktől lefoglalták.

Az eljárás során kiderült, hogy legalább nyolcszor jártak az üzemben, és összesen mintegy 3,6 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet. A nyomozók azonosították a színesfémet illegálisan átvevő 41 éves, dunavecsei férfit is. Őt a rendőrök orgazdaság bűntettével, a két, gatyaálarcos kunszentmiklósi férfit lopás bűntettével gyanúsítják. Mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)