Hatszáz felelőtlen közlekedőt füleltek le a rendőrök

AC News 2019.03.14. Sziréna

Hatszáz felelőtlen közlekedőt füleltek le a rendőrök

Három nap és több mint hatszáz felelőtlen járművezető, illetve utas, akik nem használták a biztonsági övet Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A rendőrség előzetesen tájékoztatta a közlekedőket arról, hogy Magyarország közútjain több napon keresztül ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2019. március 11. és 2019. március 13. között hajtották végre a TISPOL SEATBELT ellenőrzés-sorozatot. A három nap alatt a lakott területen belül ellenőrzött járművekben utazók közül több mint hatszáz sofőr és utas nem használta a biztonsági övét.

A rendőrök különböző indokokat hallgattak meg, hogy miért nem kapcsolták be a biztonsági övet és számos csalafintán kiiktatott, illetve rossz passzív biztonsági eszközt is találtak. Többen gyermekeik biztonságát veszélyeztették azzal, hogy nem használták a gyermekbiztonsági rendszert. Az ellenőrzések során nem csak a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték, de kiszűrték az ittas járművezetőket is és több körözött személyt elfogtak.

A rendőrök minden esetben felhívták a figyelmet, hogy a biztonsági öv használata – azon kívül, hogy kötelező mind a járművezető, mind utasai számára - életet menthet.

Csak egy mozdulat. Kérjük, hogy elindulásuk előtt ne felejtsék el bekapcsolni! …hogy mindenki hazaérjen! – írják a police.hu-n.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)