Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán

AC News 2018.07.12. Sziréna

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán

A gyorsforgalmi út őri felhajtójánál végrehajtott ellenőrzés elsődleges célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt.

 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató munkatársai közösen tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést az M3-as autópálya őri felhajtójánál 2018. július 10-én. Az egyenruhások több mint 100 gépkocsit, 249 külföldi személyt és 45 magyar állampolgárt ellenőriztek. A közúti kontroll ideje alatt a rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen körözés volt érvényben. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, kisebb súlyú közlekedésrendészeti szabályszegések elkövetése miatt 6 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal indított eljárást azzal a 3 járművezetővel szemben, akik gépkocsijukban ismeretlen eredetű alkoholt, zárjegy nélküli cigarettát, valamint ismeretlen eredetű gázolajat szállítottak. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 34 román honosságú gépkocsi esetében szabott ki pótdíjat, az autópálya használati díja megfizetésének elmulasztása miatt.     

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közlekedők a továbbiakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, amelyek elsődleges célja a közúti közlekedésük során jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése, valamint a balesetek számának csökkentése – számolt be a police.hu.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)