Korrupt ötösre csapott le a TEK – Állampolgárságot is árultak – VIDEÓ!

2019.03.13. Sziréna

Korrupt ötösre csapott le a TEK – Állampolgárságot is árultak – VIDEÓ!

Magyar állampolgárság elintézését is meg lehetett venni két férfitől – legalábbis ezt ígérték különböző kapcsolataikra hivatkozva. A korrupciós ügyben öt gyanúsítottat derített fel a Nemzeti Védelmi Szolgálat, majd a Terrorelhárítási Központ kommandósaival fogták el őket.
 

hbs(400x300)

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség adott ki közleményt az elfogásokról. A megalapozott gyanú szerint egy 48 éves és egy 66 éves férfi 2017-ben és 2018-ban többféle kapcsolatra hivatkozva kért jogtalan előnyt azért, hogy cserébe elintézzenek valamilyen peres vagy közigazgatási ügyet. A két férfi többek között magyar és más, európai uniós tagállami állampolgárság megszerzését ígérte olyan külföldi, köztük szír embereknek, akik erre nem voltak jogosultak. A gyanúsítottak a korrupciós bűncselekmények elkövetésébe bevontak további két férfit.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult nyomozás a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kötelesség megszegésére irányuló vesztegetés bűntette, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A nyomozó ügyészek a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve március 12-én összehangolt akciót hajtottak végre, amelyben egy időben több helyszínen, Budapesten és Kecskeméten is házkutatást tartottak, és bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket foglaltak le. Az egyik gyanúsított az elfogása előtt telefonon azt állította, hogy épp Siófokon van, ám a nyomozó ügyészek és segítőik Budapesten fogták el. A nyomozó ügyészek öt személyt – köztük egy 48 éves és egy 56 éves szír állampolgárt – hallgattak ki gyanúsítottként.

Az elfogásról az ügyészség videofelvételt tett közzé a honlapján.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)