Majdnem mint Olaszliszkán: autónak futott a keresztfia, betörte a sofőr orrát

2019.03.14. Sziréna

Majdnem mint Olaszliszkán: autónak futott a keresztfia, betörte a sofőr orrát

Ököllel támadt a vétlen teherautó-sofőrre egy férfi februárban Nagykátán, miután a keresztfia az úttestre szaladva nekirohant a teherautónak. A vérmes keresztapát súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykátai Járásbíróság.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A Nagykátai Járási Ügyészség vádirata szerint Nagykátán, a Sütő utcában történt az eset. A vádlott keresztfia kifutott az úttestre, és nekiszaladt egy teherautónak, amelynek sofőrje azonnal megállt, és kiszállt, hogy megnézze, mi történt a gyerekkel. A fiú a baleset után fájlalta a lábát, ezért mentőt hívott hozzá. Közben a gyermek édesanyja a rokonait, köztük a keresztapját értesítette telefonon a balesetről.

A fiú keresztapja autóval érkezett a helyszínre, majd azonnal a teherautó-sofőrhöz szaladt, és ütni kezdte, amitől áldozata szemüvege és fülhallgatója is lerepült. A sofőr a támadás során 8 napon túl gyógyuló sérülést, orrcsonttörést szenvedett, továbbá zúzódott az arca és felrepedt a bal szemöldöke.

Az ügyészség két hét alatt bíróság elé állította a támadót. A Nagykátai Járásbíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen egy év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Enyhének tűnik az ítélet ahhoz képest, hogy az ilyen „elégtételek” még mindig fenyegetik a közlekedőket, akkor is, ha nem is ők okozzák a balesetet. Ha Nagykátán nemcsak a keresztapa, hanem a fiú más rokonai is rátámadtak volna a balesetben vétlen sofőrre, könnyen megismétlődhetett volna az olaszliszkai borzalom, ahol a gyerekeivel kiránduló tanár, Szögi Lajos el sem ütötte az autója elé lépő kislányt, csak megállt megnézni, nem esett-e baja, de a gyerek utcára tóduló rokonai agyonverték.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)