A Boko Haram több tucat tagjával végeztek csádi katonák

Eleméry Máté 2018.10.11. Világ

A Boko Haram több tucat tagjával végeztek csádi katonák

A Boko Haram nigériai terrorszervezet több tucat tagjával végeztek csádi katonák a Csád-tó térségében vívott összecsapásokban - közölték csádi katonai tisztviselők szerdán.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

    A tájékoztatás szerint a Boko Haram negyvennyolc fegyveresét ölték meg, és nyolc csádi katonát vesztettek, illetve tizenegyen szenvedtek sebesüléseket a csádi fegyveres erők tagjai közül.

     A Boko Haram Nigéria északkeleti részén tevékenykedik, célja egy iszlám kalifátus létrehozása. Az elmúlt években több támadást hajtott végre Nigérián kívül Kamerunban, Csádban és Nigerben is. A terrorszervezettel vívott harcokban az elmúlt nyolc évben több mint 20 ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonaikból a térségben.

    Muhammadu Buhari nigériai elnök júniusban kijelentette: az ország észak-keleti térsége már "konfliktus utáni stabilizációs szakaszon" megy át. A Boko Haram azonban az utóbbi időben fokozta támadásait, a térség biztonsági helyzete ismét romlott. Korábbi értesülések szerint arra is volt példa, hogy a nigériai hadseregben lázadás tört ki, mert a terrorszervezet ellenőrizte területekre vezényelnek katonákat.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)