Többen eltűntek Mallorcán az esőben

Eleméry Máté 2018.10.10. Világ

Többen eltűntek Mallorcán az esőben

Legkevesebben öten meghaltak, és többen eltűntek a spanyolországi Mallorca szigetén a hirtelen jött heves esőzések okozta erős áradások miatt szerdára virradó éjjel.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

    Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részét, elsősorban Sant Llorenç des Cardassar települést érintette, az áldozatok közül négyen ennek a falunak a lakosai voltak.

      Mateu Puigrós polgármester az Antena3 televízió reggeli műsorában elmondta: kedden késő délután kezdett zuhogni, és akkor még senki sem gondolta, hogy ilyen komoly áradásokat okozhat.

    Megerősítette: öten veszítették életüket, öten eltűntek. 25 embert kellett kimenteni az éjszaka folyamán, és hárman kerültek kórházba.

    Csaknem százan töltötték az éjszakát a közeli város, Manacor sportközpontjában, és több más ideiglenes szálláshelyet is megnyitottak azoknak, akiknek lakhelyét elárasztották vagy megközelíthetetlenné tették a megduzzadt és kiöntött folyók, patakok, amelyek erejét mutatja, hogy járműveket sodortak el.

    A mallorcai helyi kormányzat arról is tájékoztatott, hogy kilenc autóutat le kellett zárni a szigeten.    

    Pedro Sánchez spanyol kormányfő Twitter-oldalán közzétett reggeli bejegyzésében szolidaritását fejezte ki a "tragikus áradások" halálos áldozatai és minden érintett hozzátartozója felé.

    A szigeten zajló mentésben a katonaság is közreműködik.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)