Trump levelet küldött Putyinnak 

Eleméry Máté 2018.08.08. Világ

Trump levelet küldött Putyinnak 

Donald Trump amerikai elnök levelet küldött Rand Paul republikánus szenátorral Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Ezt maga a  szenátor jelentette be Twitteren közzétett közleményében szerdán. 

cba bejegyzeseknél(200x300)

    "Megtiszteltetést jelentett, hogy átadhattam Donald  Trump elnök levelét Vlagyimir Putyin elnöknek" - fogalmazott a kentuckyi szenátor. 

    A levél - mint aTwitter-üzenetbőé kitűnt -  a két vezető közötti "további megbeszélések" fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy olyan területeken lehetne együttműködni, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a két ország törvényhozói közötti párbeszéd erősítése és a kulturális csere felújítása. 

    A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta Rand Paul közleményét. 

    A kentuckyi szenátor a napokban tett látogatást Moszkvában amerikai törvényhozók küldöttsége élén. Donald Trump elnök levelét orosz partnereinek adta át, mivel Vlagyimir Putyin nem tartózkodott Moszkvában. 

    Rand Paul hétfőn azt jelentette be, hogy orosz törvényhozók küldöttsége elfogadta a meghívást az amerikai törvényhozásba. 

    A szenátor az amerikai elnök Oroszországgal kapcsolatos politikájának egyik legfőbb támogatója. Júliusban, Donald Trump és Vlagyimir Putyin helsinki csúcstalálkozója előtt véleménycikket tett közzé a Politico című lap hasábjain Trumpnak igaza van, hogy találkozik Putyinnal címmel. Ebben a többi között a diplomácia, a folyamatos párbeszéd és kommunikáció fontosságát hangsúlyozta és  elítélte a megfogalmazása szerint  "oroszfóbiások által kialakított ellenséges hangulatot" az amerikai politikai életben. "Egyik ország sem érhet el semmit, ha becsapja az ajtót a másik orra előtt" - írta.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)