ACNEWS

10 milliárd dollárt bukott az Apple

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Több mint 10 milliárd dollárt bukott az Apple azzal, hogy úgy döntöttek, mégse vágnak bele az elektromos autó gyártásba.
Hirdetés
Ad image

Az Apple több mint 10 milliárd dollárt költött a végül soha be nem teljesülő autógyártási terveire a Krone értesülései szerint. A sajtóértesülések szerint az amerikai cég kedden tájékoztatta a projekten dolgozó alkalmazottakat, hogy a munkát leállítják. Az Apple nemrég még egy vezetéstámogató funkciókkal ellátott elektromos autót akart piacra dobni, ez a terv lett végül törölve. Annak ellenére is, hogy már 10 éve dolgoztak rajta.

A vállalat nagyjából egy évtizede kezdte el a fejlesztést, és többek között az önvezetéshez szükséges szoftvereken is dolgoztak. Az projekt programozói a hírek szerint nem igazán kapkodták el a feladatukat. Helyette mesterséges intelligenciával működő szoftvereket fejlesztenek. Tim Cook, a konszern vezérigazgatója a szerdai online éves közgyűlésen új AI funkciókat helyezett kilátásba az Apple termékeken. Erről később, a júniusi WWDC konferencián fognak bővebben beszélni. Amikor is az új termékeket is bejelentik hivatalosan.

Az Apple autós projektjéről az évek során számos pletyka látott napvilágot. A vállalat állítólag már évekkel ezelőtt megmutatta az első prototípusokat a potenciális autóipari partnereknek. De akkor a médiajelentések szerint átmenetileg úgy döntöttek, hogy először az önvezetéshez szükséges szoftverekre koncentrálnak. Annyit lehetett csak tudni, hogy az Apple egészen a közelmúltig önvezető járművé átalakított tesztautókat küldött az utakra a Szilícium-völgyben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés