ACNEWS

10 milliós kártérítést kaphatnak az M1 baleset elszenvedői

80 kárigény érkezett be / Fotó: police.hu / MTI: Lakatos Péter
80 kárigény érkezett be / Fotó: police.hu / MTI: Lakatos Péter
Hirdetés
Ad image

Nyolcvan kárigény érkezett be a biztosítókhoz, megkezdődött a kifizetés.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, március 11-én óriási tömegkarambol történt az M1-es autópályán, Herceghalom közelében. A szerencsétlenségben öt kamion és 37 autó ütközött össze.

A karambolozott autók között több is kigyulladt, 19 jármű használhatatlanná vált. A balesetet a hatalmas szél okozta, ami akkora porfelhőt kavart az utakon, amitől szinte ki sem lehetett látni a járművekből.

Azóta már javában zajlanak a kifizetések az M1-esen történt tömegszerencsétlenség után: akár 10 milliós nagyságrendű előleg kifizetésére is számíthatnak a károsultak –írja a budapestkornyeke.hu.

A Magyar Biztosítók Szövetség (MABISZ) csütörtöki közleménye szerint mintegy nyolcvan hazai kárigény érkezett be a biztosítókhoz, illetve a MABISZ-hoz. Kilenc kárigényt már lezártak, és megkezdődtek a kifizetések is. Az esetenként akár tízmilliós nagyságrendű, a törvényi kötelezettségeken túlmenő esetekben is fizethető előlegek a casco-önrészekre és a helyszínről történő elszállítás költségeire is kiterjedhetnek – emelte ki a MABISZ.

A biztosítói közösség eredeti belső megállapodása szerint csak a gépjárműben bekövetkezett károkra, illetve a személyi sérülésekre vonatkoznának az előlegek. Azonban a tömegszerencsétlenséget követő egyeztetéseken a biztosítótársaságok kiterjesztették az előlegeket a gépjárművek elszállításának költségeire is. Ezen kívül arról is döntöttek, hogy a károkat a casco-szerződésükre rendezők sem járhatnak rosszabbul, ezért az előlegek a tízmilliós limitig a casco-önrészek megtérítésére is felhasználhatóak.

A balesetben egy négygyerekes családapa az életét vesztette, a testére egy kigyulladt autó roncsa alatt találtak rá. Az édesapával együtt utazott a felesége, továbbá kétéves lánya, őket kórházba szállították. A szerencsétlenségben összesen 39-en sérültek meg, köztük több gyerek is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés