ACNEWS

10 napot élt túl a vadonban az eltévedt férfi

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Lukas McClish a kaliforniai vadonban maradt életben, miután eltévedt. Tíz nap után újra magához ölelhette a családját.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai Kalifornia államban élő Lukas McClish-t több mint egy héttel eltűnése után életben találták meg. A 34 éves férfi eltűnését június 16-án jelentette be a családja, miután nem jelent meg egy tervezett találkozón. Lukas McClish-t utoljára gyalogolni látták Santa Cruz Boulder Creek körzetében.

Ottani idő szerint csütörtökön délután 3 óra körül többen is segélykiáltásokat hallottak Foreman Creek közelében, egy autópálya mellett.

Drónokat használtak, hogy pontosan meghatározzák McClish helyét egy távoli kanyonban. A mentők ezután gyalogosan próbálták elérni az eltévedt túrázót. A parkőrök találtak rá először McClishre. A tűzoltóknak aztán sikerült biztonságba helyezniük. „Nincsenek ösvények, nincsenek utak. A helyszín több mérföldre van a legközelebbi úttól” – mondta Mark Bingham tűzoltóparancsnok.

McClishnek segítségre volt szüksége ahhoz, hogy kijusson az erdőből. Súlyos sérülései azonban nem voltak, és sikerült újraegyesíteni a családjával. A Boulder Creek-i önkéntes tűzoltóság a közösségi médiában közölte, hogy McClish több mint egy hetet élt túl a vadonban – írja a heute.at.

„Körülbelül tíz napot élt túl a vadonban, alapvetően a patakból ivott és vad bogyókat evett” – mondta Bingham, hozzátéve: „Többnyire tájékozatlan volt, eltévedt, és a természetből élt, ami elég lenyűgöző, és mutatja, milyen szívós ember.” A megmentett férfi a helyi médiának elmondta, hogy csak egy rövid túrát tervezett június 11-én, amikor eltévedt. „Nem volt nálam semmi, mert úgy gondoltam, hogy csak egy háromórás túrát teszek, aztán megyek dolgozni” – magyarázta. Ez volt az oka annak is, hogy senkinek sem szólt előre a tervezett túrájáról.

Csak egy zseblámpával és egy összecsukható ollóval volt felszerelve. „Szóval csak túráztam tovább” – tette hozzá. „Minden nap felmentem egy kanyonon, majd egy másik kanyonon lementem a következő vízeséshez, leültem és vizet ittam a csizmámból.

Lukas McClish azt is elmondta, hogy a közeljövőben nem fog több túrára indulni: „Valószínűleg az év hátralévő részére már eleget kirándultam”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés