ACNEWS

Százmillió dollár értékű Botticellire bukkantak egy lakásban

Fotó: Nápolyi Carabinieri Kulturális Örökségvédelmi Egység
Fotó: Nápolyi Carabinieri Kulturális Örökségvédelmi Egység
A 15. századi mester, Sandro Botticelli festményét, amelyet az 1980-as évek óta eltűntként tartottak nyilván, megtalálták egy dél-olaszországi lakásban.
Hirdetés
Ad image

A képet 1470-ben rendelték meg a római katolikus egyház számára. Az 58 x 80 centiméter, fára, temperával festett alkotás az 1900-as évek eleje óta Nápoly külvárosban, a Santa Maria la Caritàban lógott egy templom falán.

Amikor 1982-ben egy földrengés megrongálta a templomot, a festményt a plébánia a Somma nevű helyi családnak adta megőrzésre. Az első néhány évben a helyi hatóságok ellenőrizték annak állapotát, tanácsot adtak, hol tartsák, hogyan óvják.

De valamiért az 1990-es években leálltak az ellenőrzések, és a festmény felkerült a kulturális minisztérium hiányzó alkotásainak leltárára.

Idén nyáron azonban, amikor a listát frissítették, rábukkantak a Somma családhoz visszavezethető szálra, . A Szűz Mária és a csecsemő Krisztus ábrázolását a Nápoly melletti Gragnano városában találták meg egy lakásban. A festményt birtokló család felkutatása során a rendőrség együttműködött a helyi polgármesterrel, aki tudott Botticelli műről, és segített közvetíteni annak visszaszerzésében.

A kiterjedt restaurálásra szoruló festményről úgy gondolják, hogy ez az 1510-ben elhunyt mester egyik utolsó festménye – írta az edition.cnn

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés