ACNEWS

103 éves nénit is meglopott az aljas tolvaj – VIDEÓ

A nyomozók elfogták a pofátlan tolvajt, a bűntársát még keresik Fotó: Fővárosi Főügyészség
A nyomozók elfogták a pofátlan tolvajt, a bűntársát még keresik Fotó: Fővárosi Főügyészség
Hét gyanútlan, idős nyugdíjast fosztott ki a tolvaj, akit most bíróság elé állítanak, hosszú börtönévekre számíthat.
Hirdetés
Ad image

Két hónap alatt két és fél millió forintot és ékszereket lopott el az idős áldozataitól az a 39 éves nőt, akit a rendőrség elfogott. A pofátlan tolvaj egy társával 2023 februárja és áprilisa között többnyire Újbudán akciózott, áldozatai mint 80 év feletti, megromlott egészségi állapotú nénik voltak. Akadt köztük olyan is, aki 103 éves elmúlt.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű nőt bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott módszere az volt, hogy az általa kiszemelt időse nőket jellemzően az utcán vagy valamely bevásárlóközpontban leszólította, beszélgetésbe elegyedett velük. Kiszedte belőlük a címüket, ha ez nem ment, akkor hazáig kísérte vagy követte őket. Három áldozatát a bűntársával együtt keresett fel – adta hírül a Fővárosi Főügyészség. Volt, mikor a másodrendű vádlott szerelőnek adta ki magát, vagy rovarirtásra hivatkozva jutott be az idősek otthonába. Miközben elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a tolvaj nő a nyitott ajtón át besurrant a lakásokba, ahonnan készpénzt és ékszereket tulajdonított el. Volt, akinek azt mondta, hogy a szomszédba jött takarítani, de rossz kulcsot hozott. És azt kérte, hogy az ott lakók hazaérkezéséig hadd várakozzon náluk. Ezután kávét kért, vagy közölte, hogy ki kell mennie a mosdóba, majd – a sértettek figyelmetlenségét, illetve távollétét kihasználva – eltulajdonította az értékeiket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés