ACNEWS

107 macskát kínzott otthonában egy kőbányai asszony

Bíróság elé idézték a 62 éves nőt, aki hatóanyag-kutatással foglalkozott.

Hirdetés
Ad image

Bíróság elé idézték a 62 éves nőt, aki hatóanyag-kutatással foglalkozott.

Az egykor elismert testepítőnőt, K. Júlia-t beidézték a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz, miután a 62 éves asszony súlyos állatkínzási ügybe keveredett. A vád szerint 107 macskával és egy kutyával élt együtt kőbányai a 73 négyzetméteres lakásában. Az állatok közül a szörnyű állapotok miatt végül egy sem maradt életben – írja a Blikk.

Az ügyészség szerint nem biztosította számukra megfelelő takarmányozást, ivóvízellátást és a tiszta almot sem. Az állatokat – amelyek az elhanyagolás következtében külső és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek – az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól is.

A Blikk ellátogatott ahhoz a X. kerületi, saját belső udvarral rendelkező társasházhoz, ahol a nő élt a rengeteg macskával, ám a lap információi szerint Júlia korábban elköltözött onnan. Az asszony felett lakó kisgyermekes családnak ugyanis elege lett az áldatlan állapotokból, így értesítették a hatóságot. Júlia lakását teljesen fertőtlenítették, aminek árát – közel kétmillió forintot – a lakóközösség térített meg.

Az összes macskát lefoglalták, elszállították, de az életüket már nem lehetett megmenteni. A Blikk telefonon érte utol Júliát, aki szerint az állatvédők pecsételték meg a négylábúk sorsát.

„Soha életemben nem volt 107 macskám, annyival nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban. Engem bántalmaztak és erőszakkal elvittek a pszichiátriára négy éve júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket. Hatóanyag-kutatással foglalkozom a barátommal, és egy speciális gyógynövénykeverékkel tápláltam a cicákat. Nekem a macskáim havonta 800 ezer forintomba kerültek. Ugyan engedélyünk még egyelőre nincs semmire, mi csak kutatunk, kísérletezünk” – magyarázta a napilapnak Júlia, aki a mai napig kutyákkal és macskákkal él együtt.

Állítja, teljesen tönkretette az életét ez az ügy, ezért azt tervezi, hogy – amerikai állampolgárként – visszaköltözik az USA-ba.

A helyszínen annak idején intézkedő állatvédők borzalmas körülményekről számoltak be: – Szinte az összes macska elpusztult, az életben maradottakat pedig el kellett altatni a súlyos fertőzések miatt. Az egyik szekrényben egy mumifikálódott állatot is találtunk, amire ő azt mondta, azért halt meg, mert ráejtettük a bútort, a kutyája pedig végelgyengülésben pusztult el. Súlyos fertőző betegségük volt – mesélte a Blikknek a Segítő Angyalok tagja, Csikós Róbert.

Júlia előkészítő ülését végül elhalasztották, így a bírósági procedúra még várat magára.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés