ACNEWS

133 milliót csalt ki Pintér Sándor nevével, hosszú börtön vár rá

fotó: MTI
fotó: MTI
M. István szinte minden volt már, csak akasztott ember nem: legutóbb 3 évre ítélték sikkasztásért, most ismét bíróság elé áll.
Hirdetés
Ad image

Felsorolni is hosszú, hány bűncselekmény miatt állítják bíróság elé a férfit. Ahogy azt is, hogy M. István hány személyiséget öltött magára, csakhogy pénzt csaljon ki a gyanútlan áldozataitól. Volt, akinek azt mesélte be, ő Pintér Sándor belügyminiszter bizalmasa. Másnak azt állította, hogy fedett nyomozó. De azzal is hivalkodott, hogy jogász végzettsége van, máskor ügyvédnek adta ki magát. Pedig nemhogy jogi diplomája, még kávéfőző tanfolyamról szóló sajtpapírja sem volt.

Valójában M. István egy aljas bűnöző, akit korábban sikkasztásért 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek. Most újabb börtönévek várnak rá. Ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés és más korrupciós, vagyon elleni bűncselekmény miatt vádat emelt ellene.

M. István tagadta a bűnösségét.

Azt állította, befolyásos rendőrségi és politikai kapcsolatokkal rendelkezik. Hogy az általa ismert hivatalos személyek megvesztegetése révén bármilyen hatósági eljárást képes befolyásolni. A csaló az áldozataival elhitette, hogy ha kell, parlamenti képviselőt, államtitkárt és egy minisztert is megveszteget. M. Istvánnak 3 vádlott társa is adott pénzt, hogy azzal hivatalos személyeket vesztegessen meg. 

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a férfi 133 millióval gazdagodott az általa elkövetett bűncselekményekből. Ebből közel 109 milliót sikerült lefoglalni tőle – írta a 24.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés