ACNEWS

14 szellem kísérti a 1000 lakosú falucskát

Fotó: Pluckey.net
Fotó: Pluckey.net
A festői kis település minden idők legrettegettebb helyszíne. Az ott élők életét ugyanis 14 kísértet keseríti meg nap, mint nap.
Hirdetés
Ad image

Igazi vidéki kis falu az angliai Pluckley. De ha besötétedik, már egy egészen más a helyzet.

A mindössze 1000 lakosú aprócska községben gyönyörű vidéki házak sorakoznak. A helyi plébánia több mint 600 éves múltra tekint vissza, a falu pedig annyira tökéletes képet mutat, hogy még egy David Jason és Catherine Zeta Jones főszereplősével készült sorozat helyszínéül is szolgált.

De a külseje ellenére Pluckley egy nagyon nyugtalanító titkot rejt – ez Nagy-Britannia legelátkozottabb faluja. Az kis község 14 szellemnek ad otthont, ráadásul a közeli pagonyt, Sikító erdőnek nevezték el.

A kísérteties lovaskocsiktól kezdve a lógó testeken és egy haldokló férfi kínsikolyain át a temetőben kísértő gyászoló anyáig a falut évek óta furcsa észlelések gyötrik.

Íme a 14 jelenség, melytől mindenkiben megfagy a vér:

 • A Pluckley-ben található egyik úton egy szellem állítólag rendszeresen megjelenik. Úgy tartják, hogy a 18. században itt ölték mint útonállót. Összeveszett azokkal, akik a falu békéjének fenntartásáért feleltek. Ezért egy tölgyfához szegezték egy karddal, azóta kísért.
 • A közeli erdőben egy felakasztott tanár holtteste szokott feltűnni a fák között. Úgy tartják, az első világháborút követően vetett véget életének, és holttestét Richard ‘Dicky’ Buss, a molnár, – akiről az utat elnevezték, – néhány héttel később találta meg.
 • Kevés olyan szörnyű haláleset lehet, mint amikor egy agyagfal halálra zúzza az embert, de egy szerencsétlen pluckley-i téglagyárosnak így lett borzalmas vége. Az emberek azt állítják, hogy a téglagyár területéről még mindig hallják a kínsikolyait.
 • A kísérteties lovak patáinak hangjától megfagy a vér – a falubban élőknek rendszeresen el kell viselniük ezeket. A helyiek szerint egy lovaskocsi fantomja, valamint a lovak patáinak csattogása kísérti Maltman’s Hillt. 1997-ben egy sofőr majdnem karambolozott, amikor meghallotta a paták csattogását a macskaköveken.
 • Kísérteties a temető is. Lady Deringet a helyi templom temetőjében temették el az 1100-as években, egy ólomból készült koporsóban, amelynek tetejére egy vörös rózsát helyeztek. A rózsája után a ma már vörös hölgyként ismert nőt látták, amint a sírkertben bolyong és jajgat, miközben halva született gyermeke sírját keresi.
 • A helyi Greystones nevű ház mindig is impozáns volt. A házat eredetileg 1863-ban építették, és Rectory Cottage-nak hívták, mivel a közeli St. Nicholas templom rektorának otthona volt. Manapság a leghíresebb lakója állítólag egy szerzetes szelleme.
 • A Pinock Bridge tökéletes hely arra, hogy leülj egy kicsit és gyönyörködj a lenyűgöző környezetben – akár élsz, akár halott vagy. A hídról azt mondják, hogy egy cigányasszony kísért rajta, aki az alatta folyó patakból gyűjtött vízitormák eladásából élt. A nőt látták már a hídon ülni és pipázni is. Úgy tartják, hogy itt vesztette életét, miután halálra égett. A nő ködös alakként jelenik meg, és soha nem beszél – egyszerűen csak ül és pipázik.
 • A hangulatos The Blacksmith’s Arms kocsma nem egy, hanem három szellemmel büszkélkedhet. Korábban The Spectre’s Arms és The Ghost’s Arms néven is emlegették, mert annyi kísértetjárás történt, ráadásul a mai napig furcsa dolgok történnek a falak mögött. A kocsmában látott alakok között van egy Tudor-korabeli cselédlány, egy kocsis, aki vágyakozva nézi a kocsma tűzét, és egy lovász, aki az emeleti szobákban bolyong.
 • Richard ‘Dicky’ Buss volt molnár a romos és elhagyatott szélmalmát, a The Pinnocks-t kísérti. Dicky 1930-ban bezárta malmát, és kilenc évvel később egy viharban meghalt, amikor villámcsapás érte. Úgy tűnik azonban, hogy Dicky-nek még mindig vannak befejezetlen ügyei, és a szelleme állítólag még mindig kísérti a szélmalmot. Általában közvetlenül a zivatar előtt lehet látni.
 • Nem a Blacksmith’s Arms az egyetlen kísértetjárta kocsma Pluckleyban – a Black Horse-ban is akadnak szellemek. Ebben a pubban azonban félénk lelkek laknak, és bár szemtelenek, valójában még sosem látták őket. A kocsma, amely egykor a helyi végrehajtó parasztháza volt, és amelyet egy vizesárok vett körül, híres arról, hogy a dolgok varázslatos módon eltűnnek az emberek szeme elől.
 • Egy fehér ruhás hölgy a templomban és a régi családi háza könyvtárában is ólálkodik. A ház 1952-ben tűzvészben elpusztult, de a nő szellemét az amerikai nagykövetség munkatársai többször is látták, mikor az első és a második világháború között bázisként használták az ingatlant. Az egyik alkalmazott egy karácsony estén egész éjjel virrasztott, és amikor a fehér ruhás hölgy megjelent előtte, rálőtt a puskájával.
 • A második férfi, aki Pluckleyban öngyilkos lett, egy ezredes, aki Park Woodban akasztotta fel magát. A fák között kóborolva látták, bár a terület nagy részét már kitakarították, úgy tűnik, szelleme még mindig ott van.
 • A Rose Court tökéletes, festői angol falusi otthonnak tűnik, de a 250 éves ház nagyon sötét múltat rejt. A ház úrnője állítólag úgy vetett véget életének, hogy megevett egy marék mérgező bogyót.
 • Ha azt hitted, hogy két kísértetjárta kocsma egy faluban elég, akkor biztosan nem jártál még Pluckley-ban. A Derring Arms egykor vadászház volt, és állítólag egy főkötős nő szelleme lakik benne. Sok vendég látta már őt, és az alakja olyan valóságos, hogy még egy igazi vendéggel is összetévesztették.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés