ACNEWS

140 Wagner-zsoldos halt meg a felrobbant repülőgépen

Twitter - képernyőkép
Twitter - képernyőkép
Leszállás után felrobbant egy Il-76 szállító repülőgép Maliban. Wagner-zsoldosok tartózkodtak a fedélzeten.
Hirdetés
Ad image

A legénység nem tudott átstartolni, a kifutópálya hátralévő szakasza azonban nem volt elég hosszú, a gépet a kifutópálya végén lévő homokos terület sem tudta megfogni, így végül bezuhant egy szakadékba, majd felrobbant.  

A gép a mali hadseregé volt – mondta az AFP hírügynökségnek egy katonai képviselő. A lezuhant gépet a „szövetségesek” üzemeltették a Gaóban lévő repülőtéren.

A károkról és az áldozatokról kevés a hivatalos információ. A túlélőket mentők szerint akár 140 Wagner-zsoldos is meghalt a balesetben.

Gao repülőterét jelenleg mali katonák és orosz szövetségeseik, valamint az ENSZ Minuszma békefenntartó missziója is használja- írja a Blick.

Mali évek óta az iszlamista szélsőségesek lázadásának színhelye, amely 2012-ben kezdődött az ország északi részén, majd átterjedt a szomszédos Nigerre és Burkina Fasóra is. A Minusma 2013 óta hivatott segíteni az ország békéjének megteremtésében és a civil lakosság védelmében.

A Mali katonai kormányzata egyre inkább együttműködik Oroszországgal és a Wagner-zsoldoscsoporttal, és például Franciaország és Németország ellenében akadályozza az ENSZ-békeműveleteit.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés