ACNEWS

157 millió forintot lopott el a postáskisasszony 60 falubelitől

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Behízelgő modorával kicsalta, majd felélte a győrsövényházi emberek életbiztosítási pénzét a helyi postahivatal bérlője.
Hirdetés
Ad image

A mai napig visszatérő téma a győrsövényházi kocsmában, hogy 10 éven keresztül hogyan tudta átverni a népet Erika, a helyi postás kisasszony. Dühösen emlegetik, hogy meglopta őket. De ki ez az asszony, aki mézes-mázos modorával 157 millió forintot imádkozott ki a gyanútlan ügyfelei zsebéből? A helyi kocsmában megtudtuk: Erika 10 évig bérelte a helyi postahivatalt, előtte is ott dolgozott. A falon díszoklevelek hirdették, hogy ő kötötte a legtöbb életbiztosítást. Az asszony a családját Horvátországba, Görögországba, Olaszországba vitte nyaralni. Mindig csinosan öltözködött, nyakán vastag aranyláncok, csukóján méregdrága karkötők villogtak. Amikor tavaly az unokája 18 éves lett, ő szervezte neki a szülinapi partit. Még egy pesti lakodalmas sztárénekesnőt is lehívott a bulijába. A postáskisasszony hol a terepjárójával, hol az új autójával járt át dolgozni a szomszéd faluból. Még vegyesboltot is nyitott a faluban, ahol többek között fürjtojást is árult.

Aranyékszert vett, luxusnyaralásra költött

„Nem nekünk való a fürjtojás, az a gazdag emberek étele. Már nagyon várjuk, hogy ez a fehérnép végre oda kerüljön, ahová való. A börtönbe” – magyarázta az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő helyi ember. A botrány november 20-án robbant ki a telex.hu szerint, amikor egy asszony nem Győrsövényházán, hanem a szomszéd kisvárosban, Lébényben akarta visszavásárolni az életbiztosítását. Szinte szóhoz sem jutott, amikor közölték vele: azt a pénzt már felvették.

„Korábban, ha valaki vissza akarta vásárolni az életbiztosítását, Erika mindig arra hivatkozott, hogy jöjjön másnap vissza, mert ennyi pénz nincs a postán. És megoldotta. Hamar körbeért a hír a faluban, hogy nagy a baj, eltűnt a pénz. Érthető, hogy volt itt minden: sírás meg asztalcsapkodás” – mesélte az AzNews-nak az informátora.

Jolika családjától lopta a legtöbb pénzt

„A legtöbb pénzt a saját alkalmazottjától, a kézbesítő Jolikától lopta el. Ő még a családtagjait is odavette, hogy nála fektessék be a több mint 10 millió forintjukat. A botrány napján azonnal kijött a revizor, bezárta a hivatalt. Azóta se nyitották ki. Nem is fogják.” Informátorunk szerint Erika korábban mindig a Facebookon hivalkodott a gazdagságával. Kirakta a gyönyörű családi házáról, a luxusnyaralásáról készült képeket. Ha éppen bográcsoztak a kertben, arról is megosztotta a fotókat. Most mindent levett az oldaláról. Az asszony a nyomozás adatai szerint 157 millió forint kárt okozott az ügyfeleinek, amit a Posta Biztosító egy hónap alatt mindenkinek visszafizetett. Erikát különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítja a hatóság. Ha a bírósági tárgyaláson bebizonyosodik a bűnössége, 10 év szabadságvesztésre számíthat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés