ACNEWS

190 hullát rejtegetett a temetkezési vállalkozó

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
A temetkezési vállalat tulajdonosai „hamis” hamvakat adtak a gyászoló családoknak. Mindeközben orrfacsaró bűzt árasztott a hely.
Hirdetés
Ad image

Egy házaspár penrose-i ravatalozójában 190 halottasházi maradványt találtak, némelyik 2019-ből származott. Holttesttel való visszaélés, lopás, pénzmosás és hamisítás vádjával állnak szemben. Jan és Carie Hallfordot a napokban tartóztatták le a hatóságok Oklahomában.

A hatóságok október 4-én kezdték vizsgálni a Return to Nature temetkezési vállalatot, miután a szomszédok bűzös szagot jelentettek, amely a létesítményből terjed. A nyomozók belépve visszataszító állapotokat találtak, tucatnyi egymásra halmozott holttesttel, amelyek közül néhány már évek óta ott volt.

Michael Allen kerületi ügyész elmondta, hogy a hatóságok a folyamatban lévő nyomozás védelme érdekében nem sok részletet fognak nyilvánosságra hozni. Az ügy részleteit viszont nagyon sokkolónak nevezte – írja a BBC.

Egyes hozzátartozók, mint kiderült, az elhunyt szeretteik hamisított hamvasztott maradványait kapták meg. Az FBI felvette a kapcsolatot a családokkal, és arra kérték őket, hogy adjanak mintát a kapott hamvakból, hogy a nyomozók elemezhessék azokat.

„Soha nem fogjuk megtudni, hogy valójában mit kaptak a családok. Lehet, hogy némelyik betonpor, lehet, hogy más” – mondta Chrystina Page, akinek fia holtteste a ravatalozóban találtak között volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés