ACNEWS

200 milliárdot dobott kukába a kriptobányász barátnője

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A férfi évekkel ezelőtt fogott bele a bitcoin bányászatba. Azonban a kukában landolt a laptopja. Most 200 milliárdnyi forintot érne.
Hirdetés
Ad image

A 38 éves James Howells évek óta sóvárogva nézi Newport városának szeméttelepét. Ide került ugyanis a laptopja, aminek a merevlemezén 8000 bitcoin volt, amikor azt évekkel ezelőtt dühében kidobta a kukába. A férfi éveken át bányászta a kriptovalutát, ami végül a szemétben landolt. A bitcoin árfolyama azonban az elmúlt hetekben az egekbe emelkedett. Jelen pillanatban körülbelül 197 milliárd forintot érne a szeméttelepen fekvő vagyona. James pedig ezután azt tette, amit minden kétségbeesett ember szeretne, ha egy ekkora vagyontól szabadítaná meg magát. Kérvényezte, hogy a szeméttelepen kutathasson. A kérését azonban a város elutasította, így a férfi most jogi lépéseket fontolgat.

Barátnője szabadította meg a pénztől

A mérnök még 2013-ban öntötte le a gépét véletlenül egy üdítővel és tette a fiókba a laptop merevlemezét. Amit barátnője egy lelkes nagytakarítás közben lendületesen ki is dobott. Ezzel pedig több év munkája vált semmissé. James csak pár hónappal később vette észre a szerencsétlenséget és azonnal a városvezetéshez fordult. Azonban falakba ütközött, annak ellenére is, hogy még részesedést is kínált. De minden ajánlata süket fülekre talált, még most is, amikor a bitcoin értékének emelkedésével a részesedés mértéke is nőtt. „Kész vagyok 25 százalékra emelni az ajánlatomat. ez több mint 50 millió font (2,3 milliárd forint – a szerk.)  lenne!” – idézte a pórul járt informatikust a Blick.

Robotkutyákkal kerestetné a merevlemezt

A városvezetés azonban nem adja be a derekát. „A városi kancellária már többször tájékoztatta Mr. Howellst, hogy engedélyek hiánya miatt nem lehet feltárni a területet. Ráadásul a környezeti hatás is óriási lenne, a költségek milliókba rúgnának. Anélkül, hogy garancia lenne arra, hogy a merevlemezt valóban megtalálják, vagy továbbra is működni fog.” – mondta a polgármesteri iroda szóvivője. James azonban kitartóan bombázza őket különböző ötletekkel. 2022-ben például robotkutyákkal szerette volna megkeresni az elveszett kincset. Jelenleg egy háromszintes tervben gondolkozik. A 110 000 tonnányi szemetet emberekkel nézetné át, majd a kikukázott merevlemezeket mesterséges intelligenciával ellátott futószalagok és az előbb említett robotkutyákkal nézetné át. Erre 3 évet és 4,5 milliárd forintot szánna. Csak be ne zuhanjon a bitcoin ára az ásatások végére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés