ACNEWS

200 versenyen győzött Suták Csenge, a legjobb magyar női lovas

Suták Csenge rekordját sokáig senki nem képes megdönteni Fotó: Benedek Attila
Suták Csenge rekordját sokáig senki nem képes megdönteni Fotó: Benedek Attila
Suták Csenge egyedülálló rekordot ért el, rajta kívül ez a bravúr Magyarországon még senkinek nem sikerült.
Hirdetés
Ad image

A rendkívül csinos lovas lány mindig feltűnő jelenség volt a Kincsem Parkban. Most meg aztán különösen sokan keresik őt, ugyanis július 30-án, vasárnap a Dámaverseny Hendikepben a Solar nevű ló nyergében 200. alkalommal diadalmaskodott. Ez a bravúr előtte soha, egyetlen magyar női lovasnak sem sikerült. A hazai örökranglistán a Kincsem az 1999-ig nálunk lovagoló, sajnos már elhunyt új-zélandi hölgy, Marianne K. Elmiger 104 győzelemmel követi őt.

A csodaszép zsoké lány 200. alkalommal nyert versenyt Fotó: Benedek Attila

De ha megnézzük a férfi mezőnyt, az ott vitézkedő aktív férfi lovasok közül is csak ketten, Stanislav Georgiev és ifj. Kozma István tudtak ennél többször nyerni.

„Viszont ők jóval régebben versenyeznek, mint én, hiszen csak 31 éves vagyok, még bőven van időm újabb rekordokat beállítani” – mondta az AcNews-nak Suták Csenge.

Ő a legkeresettebb lovas

De ki is ez az igéző mosolyú, csodaszép lány, akinek a versenypályán sokszor csak a hátát látják az őt üldöző férfiak is. A lány csak 17 éves volt, amikor 2009-ben az édesapja, Suták János által trenírozott Kispajtás nyergében célba ért. Ez már történelem, most a szlovák Jozef Rosival istállójával versenyez. Jelenleg ő a legkeresettebb lovasa a Kincsem Parknak. Van, hogy egy versenynap minden futamban starthoz áll, ami nagyon komoly fizikai igénybevételt jelent.

Suták Csenge most új rekordra készül Fotó: Benedek Attila

Csenge legjelentősebb sikerei közé tartozik a Nemzeti Díj, a Magyar Kancadíj, a Batthyány-Hunyadi Emlékverseny, a Buccaneer Díj, a Szent István Díj és az Imperiál Díj megnyerése. De komoly eredménynek számít a Magyar Derbyben elért 2. helyezése is.

Újabb rekordokra vágyik

A Vácon élő lány a fogadók nagy kedvencének számít. Nemcsak eredményei, de elegáns stílusa is kiemeli a mezőnyből, hihetetlen ritmusérzékkel indítja el lovait. Képes iramot diktálva, starttól a célig vezetve nyerni. Specialitása, hogy éppen csak annyival tolja be lovát a célba, amennyi elég egy orrhosszas, vagy fejhosszas győzelemre.

Minden idők legjobb és legeredményesebb magyar zsoké hölgye újabb és újabb célokat, rekordokat tűz ki maga elé. Szeretné elérni a 300. győzelmét is, és nagy vágya, hogy egyszer a Kékszalagot, azaz Magyar Derbyt is megnyerje.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés