ACNEWS

2500 lakásból álló toronyházak épülnek a pesti Duna-parton

Fotó: Cordia
Fotó: Cordia
Jön a Marina City: két év múlva 45 és 60 emeletes lakóépületek állnak  az Újpesti-öböl partján, ahová 2500 család költözhet be.
Hirdetés
Ad image

Ünnepélyesen letették az alapkövét, elindult az utóbbi évek legnagyobb fővárosi ingatlanfejlesztése – idézte az MTI-t a 444. A Cordia az Újpesti-öböl partjára, 14 hektáros területre építi fel a 2500 lakásos Marina City-t. Az ígéretek szerint a terület 30 százalékát építik be, a 90 ezer négyzetméternyi zöldterületet bárki látogathatja majd.

Az építők azt ígérik: a zöldterület és a part mindenki előtt nyitva lesz Fotó: Cordia

„A Marina City koncepciójának kidolgozásakor a közösségi és közterületek maximalizálására törekedtek. Amit 45, illetve 65 méter magas épületek építésével akarnak elérni”- mondta az alapkőletételen a Cordia International igazgatóságának elnöke. Földi Tibor hozzátette: a beruházás első két ütemével és a közfejlesztésekkel a következő két évben csaknem 50 milliárd forintnyi megrendelést biztosít a magyar építőiparnak. A lakások átlagos négyzetméterára 2 millió forint felett mozog. Az első ütem 178 lakásából már több mint kilencvenet eladtak, átadásuk 2026 végén várható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés