ACNEWS

2024. September 08.   |   Adrienn, Mária napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Sokkolta a gyilkost, amikor megtudta, hiába mérgezte meg a barátját

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A nő meg akarta szerezni barátja örökségét - megmérgezte. A rendőrség azonban hamar rájött. Aztán a nő is..., de másra.
Hirdetés
Ad image

Ina már tíz éve volt együtt a barátjával, Stevennel. Aztán a férfi bejelentette, hogy el akarja hagyni. Az ok: hamarosan dúsgazdag lesz, pontosabban 30 millió dolláros (110 millió forintos) örökségre jogosult.

A barátnő egy alattomos tervvel állt elő: egy egész délutánon át újra és újra teát szolgált fel barátjának. Steven szorgalmasan vedelte az italt, végül gyomorfájásra panaszkodott. Szeptember 4-én mentőket hívtak a házához, mert a férfi semmire sem reagált. Végül szeptember 5-én a kórházban halt meg.

Amikor a nyomozók kihallgatták Ina azt mondta, hogy barátja hőgutát kapott, és egész nap alkoholt fogyasztott. Ez azonban nem egyezett a boncolási jegyzőkönyvvel. Steven holttestében etilénglikolt – a fagyálló fő összetevőjét – találtak. Alkoholnak pedig nyoma sem volt.

Steven barátai és rokonai hamar gyanút fogtak a barátnőjére. A rendőrség kikérdezte a környezetét. Ina egyik barátja azt mondta, hogy a nőt felzaklatta, hogy a barátja elhagyja őt, miután megkapta az örökséget.

A gyilkos barátnő úgy gondolta, hogy az örökség egy része őt illeti meg, hiszen évek óta a férfi élettársa volt. Néhány amerikai államban van ilyen törvény, de Észak-Dakotában nincs. Inát sokkolta, amikor a nyomozók ezt közölték vele.

A nyomozók egy üveg fagyálló folyadékot is találtak a nappaliban. Ina azonban nem akarja beismerni, hogy mit tett. Különböző kalandos forgatókönyveket írt le a nyomozóknak arról, hogyan mérgezhette meg magát véletlenül a barátja – többek között egy cigaretta elszívásával, ami beleeshetett a szerbe.

A csattanó viszont még csak most jön: Ryan Riley, az áldozat 21 éves fia szerint a pár akaratlanul egy online átverés áldozatává vált, és soha nem is volt pénz.

A fiú elmondta, hogy az apja kapott egy e-mailt egy olyan személytől, aki egy ismeretlen távoli rokon ügyvédjének adta ki magát, és megszervezte, hogy találkozzon vele a minoti repülőtéren, hogy átvegye a készpénzt.

„Nem volt gyanakvó, mielőtt a reptérre ment, meg volt győződve arról, hogy örökölte a pénzt, és meg fogja kapni” – mondta Ryan a New York Postnak.

„Azt tervezte, hogy több hektárnyi földet szerez, és nekem és néhány testvéremnek ad egy darabot. Aztán megnyitotta volna a saját autósboltját. De az ügyvéd sosem jelent meg. Átverés volt. Egy idegen volt, akinek sajnos sikerült rávennie apámat, hogy elhiggye, hogy igaz. De ezt a barátnője nem tudta.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés