ACNEWS

310 ukrán katona halt meg egy nap alatt

Erőszakkal viszik a hadköteles ukrán férfiakat a frontra Fotó: Illusztráció / Pixabay
Erőszakkal viszik a hadköteles ukrán férfiakat a frontra Fotó: Illusztráció / Pixabay
Sokba került az ellentámadás az ukránoknak: csak szeptemberben 17 ezer katonájuk veszett oda – állítja az orosz propaganda.
Hirdetés
Ad image

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán tíz ukrán támadást vertek vissza, közülük négyet a Donyeck körzetében lévő frontszakaszon. Ahol mintegy 310 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. Mindezt Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertette. Hozzátéve: emellett megsemmisült öt páncélos és öt gyalogsági harcjármű. A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg három lőszerraktárt, egy MiG-29-es repülőgépet, öt HIMARS-rakétát, egy JDAM irányítható légibombát és 57 drónt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig arról beszélt, hogy szeptemberben több mint 17 ezer embert, valamint több mint 2700 egységnyi fegyverzetet és haditechnikai eszközt veszítettek ebben a hónapban az ukrán fegyveres erők. Sojgu szerint Ukrajna szeptemberben két német Leopard és egy brit Challenger harckocsit, hét amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet és 51 nyugati gyártmányú önjáró löveget veszített szeptember folyamán.

Persze a háborús propaganda arról is szól, hogy ki hazudik nagyobbat. Szóval az orosz bejelentéseket fenntartással kell kezelni. Ahogy az ukránokét is. Ők arra hivatkoznak, hogy még pénteken rakétacsapást mértek Szevasztopolra, ahol 34 tiszt, köztük Viktor Szokolov életét vesztette – adta hírül az MTI. 

Csakhogy a tegnapi, keddi orosz tanácskozáson részt vett Viktor Szokolov tengernagy, az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnoka. Ő az, akinek az ukrán fél a halálhírét keltette. Erről  a moszkvai katonai tárca által közzétett felvételek tanúskodik.

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/html/r20230925/r20110914/zrt_lookup.html?fsb=1#RS-1-&adk=1812271801&client=ca-pub-3928557408802164&fa=1&ifi=10&uci=a!a&btvi=1&xpc=WD5AtSgaug&p=https%3A//www.atv.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés