ACNEWS

A németek megennék már a 3D-s nyomtatott húst is

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Riasztóan magasra nőt azon németek száma, akik szívesen látnák a tányérukon a 3D-vel nyomtatott húsokat. Már húsz százalék az arányuk.
Hirdetés
Ad image

Négy éve még 10 százalék körül volt az arány, két éve pedig a németek hatoda fogadta el a mesterséges fehérjék fogyasztását. Most még „jobb” lett az arány.

A mesterséges húst például szarvasmarhasejtekből állítják elő élelmiszernyomtató segítségével. Ez a fajta hústermelés azonban még nem elérhető a tömegpiac számára. A felmérés szerint a németek mintegy 57 százaléka biztosan nem fogyasztana ilyen termékeket. De húsz százalékuk már igen!

„A termesztett hús minimalizálja a termőföld és a víz szükségletét, csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és így csökkenti a környezetre gyakorolt általános hatást – magyarázta Jana Moritz, a Bitkom szóvivője. Azt, hogy a 3D-nyomtatóból származó hús hozzájárulhat a fenntarthatóbb élelmiszertermeléshez, a megkérdezettek 24 százaléka is egyetért. Tizenkét százalék hajlandó lenne több pénzt költeni rá, mint a hagyományos húsra, tizenegy százalék pedig a 3D-nyomtatóból származó élelmiszerre puszta luxustermékként tekint.

Általánosságban elmondható, hogy egyre többen válnak tudatosabbá húsfogyasztásukkal kapcsolatban. Egyre nagyobb a választék a serpenyőbe és a grillre való, szejtánból, tofuból vagy borsóból készült húsmentes alternatívákból. A jelenlegi tanulmányhoz a szövetség mintegy 1000, 16 éves és idősebb embert kérdezett meg. A Bitkom szerint a felmérés reprezentatív– írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés