ACNEWS

4 embert megölt egy felrobbanó elektromos kerékpár akksija

Fotó: AcNews Virág Márton
Fotó: AcNews Virág Márton
Időzített bombaként felrobbannak az e-rollerek és kerékpárok lítium-ion akkumulátorai, eddig 13 ember halálát okozták.
Hirdetés
Ad image

Csak idén New Yorkban több mint 200 ilyen balesetet okoztak az elektromotoros rollerek és bringák, és már 100 tűzeset történt miattuk. Legutóbb júniusban egy bicikli felrobbant akkumulátora miatt leégett egy földszinti kerékpár szaküzlet. A bolt fölött apartmanok voltak, lakói közül 4 ember halt meg füstmérgezésben.

Eric Adams, New York polgármestere hónapok óta kongatja a vészharangot. Szerinte szövetségi szabályozás szükséges a további tragédiák elkerülésére – írta a napi.hu az AP hírügynökségre hivatkozva. Tény, hogy rendkívül silány minőségű akkumulátorok árasztották el az USA-t. Ezek – Laura Kavanagh tűzoltóparancsnok szerint – minden előjel nélkül robbannak.

Áprilisban például két testvér – egy 7 éves kisfiú, és 19 éves nővére – vesztette életét Queens-ben, amikor egy e- roller akkumulátora felrobbant és tüzet okozott.

Tavaly mintegy 1,1 millió motoros kerékpárt adtak el az Egyesült Államokban, két éve pedig 800 ezer e-biciklit importáltak az országba. Az egyik helyi szállítmányozási cég becslése szerint a New York-i elektromos kerékpároknak csupán a 10 százaléka lehet biztonságos.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés