ACNEWS

40 gyerek életét veszélyeztette – Óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett

Az 51 éves férfi egy óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt kisteherautójával, majd szándékosan befékezett. Az ütközés elkerülhetetlen volt.

Hirdetés
Ad image

Az 51 éves férfi egy óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt kisteherautójával, majd szándékosan befékezett. Az ütközés elkerülhetetlen volt.

Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni 2022. április 6-án reggel a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megrongálódott a kár több százezer forint volt.

Az autóbuszon 40 gyermek – 20 kislány és 20 kisfiú – utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 51 éves, pilisvörösvári vezetője először nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Később részletes beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekményt beismerte. Védekezésében elmondta, zokon vette, hogy a buszsofőr nem engedte besorolni, viselkedését nem tartotta igazságosnak, mert szerinte nem volt segítő a magatartása. Ideges lett, besorolt a busz elé és folyamatosan lassította, fékezte a tehergépkocsiját, aminek következtében a két jármű összeütközött. Tettét azóta megbánta.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye alapján az 51 éves férfi alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen gépjárművet vezessen, érvényes gépjárművezetői jogosítvánnyal rendelkezzen. Legkorábban három év múlva lehet vezetői alkalmasságát értékelni, és eldönteni, vezethet-e. Vezetői engedélyét visszavonták.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az 51 éves férfi ellen a közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek – írta meg a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés