ACNEWS

5 dolog, amit soha ne vásárolj meg használtan

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Sok árucikket olcsóbban lehet megvenni másodkézből, mint a boltban. De van amikor hasznosabb, ha nem spórolsz.
Hirdetés
Ad image

A használtcikk vásárlások veszélyesek is lehetnek. Bizonyos berendezési tárgyakkal ellentétben a kárpitozott bútorokat például szinte lehetetlen igazán alaposan kitisztítani szakemberek segítsége nélkül. Egy másodkézből vásárolt matracban, kanapéban bútoratkák, baktériumok vagy akár poloskák is rejtőzhetnek. Ezek pedig a szem számára láthatatlanok.

Az autóba készült gyermekülések esetében is hasonló a helyzet. Nem tudod ellenőrizni, hogy van-e valami hibája, ami miatt nem védi meg kellőképpen a gyermeked. Az ezzel való kísérletezés pedig akár emberéletet is követelhet. Minden biztonsági eszközt kizárólag újonnan szabad megvásárolni, megfelelő minőségi tanúsítványt és garancia kíséretében.

Kiszúrtad a marketplace-en a kedvenc kávéfőződ, ráadásul sokkal kedvezőbb áron kínálják, mint a boltban? Amennyiben meg szeretnéd vásárolni, gondolj arra, hogy bármikor megadhatja magát és nem működik tovább. Te pedig sehol sem tudsz reklamálni. Ráadásul a konyhai gépeket nem könnyű elmosni, így baktériumokat és fertőzéseket is hordozhatnak.

Imádsz sminkelni? Nincs ezzel semmi baj, de fogd vissza magad, ha valamilyen sminkterméket felbontva szeretnél megvásárolni. Nem tudhatod, hogy az előző tulajdonosnak voltak-e fertőzései és bőrön keresztül terjedő betegségei. Egy márkás sminkpalettáról könnyen elkaphatod a kötőhártya-gyulladást, egy rúzsról pedig a herpeszt. Ráadásul nem mindig tudsz megbizonyosodni arról sem, hogy egy bontatlanul árult márkás, de olcsó szépségápolási termék hamisítvány-e vagy sem.

Szeretnéd meglepni valamivel a házikedvenced? Nem tudhatod, hogy az előző szőrös gazdi megrágta-e legalább egyszer a kiszemelt gumilabdát és abban sem lehetsz biztos, hogy a kutyus megkapott-e rendszeresen minden oltást. Egyes fertőzések és vírusok nagyon sokáig megmaradhatnak a különböző felületeken, ráadásul nem tűnnek el a szappan használata után sem. Sok olyan játék van, ami nem olyan drága, ezért jobb, ha a kedvencednek is újat vásárolsz egy szaküzletben.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés