ACNEWS

50 éves rejtély oldódott meg: Ő lehetett a rettegett sorozatgyilkos

A Zodiákus egész Amerikát rettegésben tartotta.

Hirdetés
Ad image

A Zodiákus egész Amerikát rettegésben tartotta.

Az úgynevezett „hideg ügyeket” vizsgáló nyomozók negyven fős csoportja oldhatta meg a zodiákus gyilkos rejtélyét: a hatvanas évek San Franciscójában öt emberrel végző titokzatos gyilkos a médián keresztül közzétett levelekkel dörgölte annak idején a rendőrök orra alá, hogy nem tudják őt azonosítani vagy elkapni. A Sky News cikkében leírtak szerint a csapat Gary Francis Poste-t, egy 2018-ban elhunyt veteránt nevezett meg gyanúsítottként.

A gyilkosságokat 1968-69-ben követte el a férfi: fenyegetéseit a környéken kiadott lapok szerkesztőségeibe küldött kézzel írott levelekben tette közzé, majd egyszer csak elnémult. A levelekben rejtvényfeladványokat is küldött a rendőröknek, melyek alapján a nevére jöhettek volna rá. Egy levélben azt írta, San Francisco környékén 37 gyilkosságot követett el, és bár több esethez kötötték alakját, csak öt esetben lehetett biztos abban a rendőrség, hogy ő volt az elkövető.

A csapat által bemutatott közvetett bizonyítékok ellenére az 52 éves rejtély megoldásával megbízott szövetségi és rendőrségi nyomozók a San Francisco Chronicle-nek azt mondták, hogy a legújabb elmélet nem állja meg a helyét. A teória középpontjában Poste és a zodiákus gyilkos hasonlósága áll egy 1969-es rendőrségi skicc alapján. A legnagyobb hasonlóság kettejük között egy heg, amely Poste homlokán is megtalálható- írja az Infostart.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés