ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

650 kilós, szökött tenyészbikát keres egész Kaposvár

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ferdinándnak hívják a több mint fél tonnás, kaposvári szökevényt, laza mozdulattal ugrotta át a karám kerítését, az egész város őt keresi.
Hirdetés
Ad image

Egy napja bottal ütik a nyomát a 650 kilós tenyészbikának, a marha még pénteken, a Kaposvári Állattenyésztők Napján (KÁN) rendezett kiállításról szökött el. Gazdája, Mihalecz András nem aggódik,úgy véli, Ferdinánd magától előjön majd. „Vélhetően ez erdőben rejtőzködik. Ha megnyugszik majd kicsit, illetve a rendezvény körüli felhajtás is megszűnik, várhatóan magától előjön majd. Amennyiben nem így lesz, akkor már nyugodt körülmények között tudjuk majd tovább keresni. Addig is kivárjuk, hogy megmutassa magát” – magyarázta Mihalecz András a sonline.hu-nak.

Ferdinándot keresték már drónnal is, állítólag a Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe vette be magát. Ez lett volna élete első kiállítása, ha nem pattant volna meg a karámból.

„Amikor megérkeztünk a kiállításra, betereltük Ferdinándot egy karámba. Viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta – magyarázta a lapnak a bika gazdája. – A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni – tette hozzá Mihalecz András.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés